Desserter

Marengs med sommerbær og vaniljeskum

af Camilla Zarah Lawes 27. juni 2011
Foto: Lars Ranek
De små sprøde marengs skal være lidt klistrede indeni, og du får en dejlig sød mundfuld med bær, flødeskum og marengs – noget, du bli’r populær af!

Marengs med sommerbær og vaniljeskum ca. 40 stk.

INGREDIENSER

3 æggehvider (2 bægre pasteuriserede)

150 g sukker2-4 dråber rød frugtfarve 

Vaniljeskum:

½ liter piskeflødekorn fra ½ stang vanilje50 g flormelis 

Sommerbær:

250 g jordbær i små stykker125 g blåbær125 g hindbær 

Sådan gør du:

Pisk æggehviderne helt stive med sukker til en sej masse. Kom lidt rød frugtfarve (andre farver kan bruges alt efter hvilken farve marengs du vil lave) i ad gangen, og vend massen rundt, til al farven er rørt ud. Gentag, til du har den ønskede nuance. Kom den luftige marengs masse i en sprøjtepose med en stjernetylle, eller klip spidsen af sprøjteposen, så du har et lille hul. Sprøjt massen ud i små fine marengs på en bageplade med bagepapir. Bag dine marengs nederst i en 100° varm ovn i 10 minutter. Sluk ovnen, og lad kagerne stå og tørre til næste dag eller i mindst 4 timer.Pisk fløden til skum med vaniljekornene, og vend flormelis i. Bland forsigtigt bærrene sammen. Fordel bærrene i små glas, læg en stor klat vaniljeskum over, og servér de lyserøde marengs til.