Desserter

Marengs med rosenvand og røde bær

af Susanne Palmqvist 5. juli 2010
Foto: Anders Schønenmann
En fnuglet og snehvid sommerdessert. Du kan tilsætte lidt vaniljekorn i stedet. Alle bær kan bruges, og flødeskummet kan erstattes af blød vaniljeis

(6 personer)4 små æggehvider (eller 2 bægre pasteuriserede)225 g hvidt sukker1 tsk. citronsaft3 tsk. rosenvand (fås bl.a. hos Matas)¼ l piskefløde400 g friske hindbær, eller en blanding af hindbær og jordbærflormelis til drysPisk æggehviderne helt stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, og pisk, til massen bliver helt stiv igen. Vend citronsaft og rosenvand i, og pisk i endnu et minut. Bred massen ud på en plade med bagepapir i en cirkel på ca. 22 cm. Sæt den på næstnederste rille i en 130° varm ovn, og bag den i ca. 1 time. Ovnen skal måske skrues ned til 120° efter 40 minutter. Marengsen må endelig ikke blive mørk, men skal helst være snehvid! Tag den ud, og afkøl den helt på pladen. Løsn den forsigtigt, og brug evt. papiret til at flytte den over på et fad. Dæk den med blødt, pisket flødeskum og masser af friske bær (og rosenblade, hvis det skal være lidt romantisk!). Drys let med sigtet flormelis.

RELEVANTE LINKS