Dessert: Marengs med lakrids og lemoncurd
Desserter

Marengs – med lemoncurd og lakrids

af Camilla Zarah Lawes 27. marts 2020
foto: Columbus Leth
Den skønneste dessert med sprøde marengs og frisk lemoncurd er perfekt til gæster. Få opskriften på marengs med lemoncurd og lakrids her.
1 t og 30 min 6 personer
Tid i alt 2 t og 0 min

Marengs

  • 6 pasteuriserede æggehvider
  • 300 g sukker
  • Lidt citronsaft
  • 2 spsk. groft lakridspulver, f.eks. fra Johan Bülow

Lemoncurd

  • 2 blade husblas
  • 3 usprøjtede citroner
  • 2 æg
  • 100 g smør
  • 175 g sukker
  • 1 vaniljestang

Pynt

  • 1 tsk. groft lakridspulver
  • 2 spsk. usaltede pistacie­nødder
  Pisk æggehvider stive, og pisk sukker i lidt ad gangen, så du får en blank og stiv marengsmasse. Vend citronsaft og lakridspulver i.   Tænd ovnen på 140°. Sæt marengsen af i 6 reder med en diameter på 6 cm på en bageplade med bagepapir. Bag dem ca. 1½ time, til kanterne er sprøde og tørre.   Sluk for ovnen, og lad marengsrederne blive i ovnen, til de er helt afkølede.   
  Lemoncurd: Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 5 mintter. Pisk citronsaft, fintrevet citronskal, æg, smør, sukker og vaniljekorn sammen over vandbad, til massen samler sig og tykner let. Vrid husblassen fri for vand, og opløs den i den varme citroncreme.   Sæt den på køl i mindst 1½ time. Pisk lemoncurden igennem med et piskeris, og anret en stor skefuld på hver marengs. Drys med lakridspulver og finthakkede pistacienødder.   PRØV OGSÅ: Italiensk marengs