marengs
Desserter

Marengs

23. maj 2011
af Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
Marengs er en gammel kending, mens de franske macarons er nyere, ret dyre – og populære lige nu. Men hvorfor ikke bage marengs selv? Her får du 6 skønne opskrifter på marengs og macarons

6 søde, sprøde marengs-fristelser

Gør marengsen ekstra sprød med en brænder. Køb den her

Få opskriften på marengs i bunden af artiklen

MACARONS MED KAFFE

Få opskriften her

 

ITALIENSK MARENGS

Få opskriften her

 

KOKOSMAKRONER

Få opskriften her

 

MAKRONBUND

Få opskriften her

 

Marengs er perfekte som delikat tilbehør til lækker is eller som en sød lille kage til eftermiddagskaffen.

Opskrift på marengs

Ca. 20 stk.

Det skal du bruge

4½ past. æggehvider

160 g sukker

110 g flormelis

Korn fra 1 stang vanilje

Sådan gør du

1. Pisk hviderne næsten stive, tilsæt sukker og pisk videre til hviderne er stive.

2. Sigt flormelissen i og pisk igen, til massen er helt stiv.

3. Rør vaniljekornene forsigtigt i, og fordel massen til marengs i klatter på bagepapir - det er nemmest med en spiseske.

4. Bag dine marengs ved 120 grader i ca. 1 time. Marengs skal bages ved så lav varme, da de ikke må tage farve.

5. Marengsene kan lægges sammen med flødeskum tilsat hakket chokolade. Eller du kan servere marengsene, som de er.

Tip!

Vil du gøre dine marengs lidt mere spændende at se på, kan du komme en smule frugtfarve i massen samtidig med vaniljekornene.

Hvis du ikke rør frugtfarven for meget ud i massen, får dine marengs et flot farvemønster.