Desserter

Mandeltærte med æblefyld

af Camilla Zarah Lawes 11. april 2022
Foto: Lars Ranek
Dette er en rigtig søndagskage med karamelagtig topping – den smager herligt sammen med en god kop kaffe.
10 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 150 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 2 æg
  • 275 g hvedemel
  • 2 tsk. brunt bagepulver
  • 2 æbler uden skræl, skåret i terninger

MANDELTOPPING

  • 50 g smør
  • 100 g sukker
  • 1½ spsk. hvedemel
  • 125 g afskallede, grofthakkede mandler

Rør smørret med sukkeret. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og rør godt. Bland hvedemel og bagepulver i dejen. Fordel dejen i en smurt rund, 22 cm stor springform. Drys æbleterningerne ud over kagen, og tryk dem let ned. Bag kagen i en 175° varm ovn i 45 minutter. Smelt ingredienserne til toppingen i en lille gryde, og tag det fra varmen, når det begynder at boble. Tag kagen ud af ovnen, og skru op for varmen til 190°. Smør topping på kagen, og lad den bage i yderligere 10 minutter.

Prøv også: Cookies med hvid chokolade og peanuts>>