Macarons med pistacie og citroncreme
Tid: 40 minutter. Bagetid: 12 minutter Antal: 30 stk. DET SKAL DU BRUGE 75 g grønne, usaltede pistacienødder 75 g mandelmel 150 g flormelis 100 g pasteuriserede æggehvider evt. 1 knsp. grøn pastafarve 50 g vand 150 g sukker 1 sprøjtepose med rund tylle (1 cm i diameter) GRØN CITRONCREME 2 spsk. grønne, usaltede pistacienødder 125 g flormelis 35 g blødt smør ca. 2 spsk. citronsaft
PYNT 30 g hvid chokolade
PRØV OGSÅ: Macarons med hindbær-creme Opskrift - sådan laver du macarons med pistacie og citroncreme
1. Blend pistacienødder til mel i en blender. Bland pistaciemel, mandelmel og flormelis sammen i en skål. Rør 50 g æggehvider og evt. grøn pastafarve i blandingen. Kom vand og sukker i en lille gryde, og varm det op til 117°. Pisk de resterende 50 g æggehvider stive i en skål med en elpisker, og hæld den 117° varme sirup ned i æggehviderne i en tynd stråle under konstant piskning. Pisk videre, indtil marengsen er sej og afkølet. Vend forsigtigt marengsen i mandelmelsblandingen, og fyld massen i sprøjteposen, og sprøjt små cirkler ud på en bageplade med bagepapir. Bag bundene i ovnen i 10-12 minutter ved 150° varmluft. Lad dem køle helt af. 2. GRØN CITRONCREME: Blend pistacienødder til mel i en blender. Pisk pistaciemel (gem 1 tsk. til pynt), flormelis, smør og citronsaft sammen i en skål – først ved lav hastighed, dernæst ved høj, indtil cremen er let og luftig. Fyld cremen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt små toppe ud på halvdelen af bundene. Saml kagerne med de resterende bunde. 3. PYNT: Smelt hvid chokolade i en skål over vandbad, og træk chokoladen i fine striber over kagerne, gerne ved at bruge en sprøjtepose med et meget lille hul. Drys med pistaciemel.
PRØV OGSÅ: Citrontærte med marengs