Desserter

Macarons med myntecreme

7. marts 2012
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Bjørn Jakobsen
Lav dine egne hjemmelavede macarons med mynte. Få opskriften lige her.

Macarons med myntecreme

Ca. 20-30 macarons

Det skal du bruge til macarons med mynte100 g mandelmel eller smuttede finthakkede mandler200 g flormelis25 mynteblade3 æggehvider, tempererede (se boksen nedenfor)50 g sukkerEvt. grøn konditorfarve

Myntecreme100 g smør175 g flormelis3 spsk piskefløde1 spsk meget finthakkede myntebladePebermyntedråber eller -essensGrøn konditorfarve

Sådan laver du macarons med mynte:Findel mandelmel, flormelis og mynteblade i en multihakker.

Pisk æggehviderne næsten stive, tilsæt sukker og pisk, til massen er stiv.

Vend mandelsukkeret i og slå lidt af luften ud af hviderne. Farv evt. med en anelse konditorfarve.

Kom massen i en sprøjtepose med ca.10 mm tylle (eller klip et hul på 10 mm i en plasticpose).

Sprøjt dejen ud til 40-60 små runde kager på en bageplade med bagepapir.

Lad dine macarons tørre mindst 20 min. inden bagning.

Bag macarons ca. 15 min. ved 150 grader (140 grader varmluft) og lad dem hvile et par min., inden de pilles af bagepapiret. Det er vigtigt, at macarons ikke tager farve under bagningen.

Par dine macarons størrelsesmæssigt, mens du lægger dem til afkøling på bageristen

Tilbered myntecremePisk smør, flormelis, fløde og mynte sammen og smag til med pebermyntedråber og farv den evt. mere grøn med konditorfarve.

Pisk cremen let, sprøjt den på halvdelen af kagerne og læg de andre ovenpå.Opbevar dine hjemmelavede macarons i en lukket beholder på køl. 

OBS:

Til macarons skal du bruge æggehvider, gerne fra æg, der er mindst 1 uge over pakkedato. Med fordel kan du bruge pasteuriserede æggehvider. Lad dem stå et par timer på køkkenbordet, så de bliver tempererede. Brug mandelmel eller findel smuttede mandler med flormelis i en foodprocessor.

 

Det store kagebord...

Chocolatewhoopie pies

Espresso-cupcake

Mynte-macarons

Red velvetmini cupcakes

Macarons medhindbærtrøffel

Chokolade-macaronsmed nougattrøffel

Peanutbutterwhoopie pies