

Macarons med mælkechokolade & kanel
MAKRONBUNDE
- 43 g mandler
- 70 g flormelis
- 5 g kakaopulver
- 40 g æggehvide
- 25 g rørsukker
- 1 sprøjtepose med rund tylle, 1 cm i diameter
GANACHE TIL MACARONS
- 70 g mælkechokolade
- 35 g piskefløde
- ½ tsk. stødt kanel
Opskrift - sådan laver du macarons med mælkechokolade & kanel
1. Macarons bunde: Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel. Hæld flormelis og kakaopulver ned til mandelmelet, og blend videre. Si blandingen. Hæld æggehvide og rørsukker i en skål, og pisk i et par minutter med en elpisker, indtil marengsen danner bløde toppe. Vend mandelblandingen i hviderne ved at presse dejen mod siderne af skålen med en dejskraber. Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt ca. 24 små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad de ubagte macarons-bunde tørre ved stuetemperatur i ca. ½ time. Bag dem derefter i ovnen ved 160° i ca. 12 minutter.
2. Ganache til macarons: Hak chokoladen fint, og læg den i en skål. Bring fløden i kog, og hæld den over chokoladen. Vent et øjeblik, og rør så rundt med en røreske, til ganachen er ensartet og blank. Rør kanel i. Fyld ganachen i en sprøjtepose, og sæt den på køl i 2-4 timer.
3. Sprøjt lidt ganache ud på bunden af en macaron, og sæt den sammen med bunden af en anden macaron. Gentag med resten af kagerne.
Flere lækre opskrifter til den søde adventshygge
Honningkage med syltet appelsinskal
Kanelkage med chokoladecreme & pebermynteknas