Macarons med mælkechokolade og kanel
Desserter

Macarons med mælkechokolade og kanel

22. marts 2022Opdateret 5. april
af Camilla Biesbjerg Markussen og Maja Ambeck Vase
Foto: Betina Hastoft og Columbus Leth
Skønne macarons! Du kan evt. erstatte kanel med lakridspulver, appelsinskal eller andre julekrydderier og trylle nye macaronvarianter frem
12 stk

Macarons

  • 43 g mandler
  • 70 g flormelis
  • 5 g kakaopulver
  • 40 g æggehvide
  • 25 g rørsukker
  • 1 sprøjtepose med rund tylle, 1 cm i diameter

Ganache

  • 70 g mælkechokolade
  • 35 g piskefløde
  • ½ tsk. stødt kanel

Macarons med mælkechokolade og kanel

  1. Macarons: Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel.
  2. Hæld flormelis og kakaopulver ned til mandelmelet, og blend videre. Si blandingen.
  3. Hæld æggehvide og rørsukker i en skål, og pisk i et par minutter med en elpisker, indtil marengsen danner bløde toppe.
  4. Vend mandelblandingen i hviderne ved at presse dejen mod siderne af skålen med en dejskraber.
  5. Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt ca. 24 små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Lad de ubagte macarons-bunde tørre ved stuetemperatur i ca. ½ time. Bag dem derefter i ovnen ved 160° i ca. 12 minutter.
  7. Ganache: Hak chokoladen fint, og læg den i en skål.
  8. Bring fløden i kog, og hæld den over chokoladen. Vent et øjeblik, og rør så rundt med en røreske, til ganachen er ensartet og blank. Rør kanel i.
  9. Fyld ganachen i en sprøjtepose, og sæt den på køl i 2-4 timer.
  10. Sprøjt lidt ganache ud på bunden af en macaron, og sæt den sammen med bunden af en anden macaron. Gentag med resten af kagerne.

Se flere opskrifter på macarons her.

Læs også