
Macarons med hindbærtrøffel
7. marts 2012Macarons med hindbærtrøffel (ca. 20-30 stk.)
Ingredienser til macarons med hindbærtrøffel
100 g mandelmel eller smuttede finthakkede mandler
200 g flormelis
3 æggehvider, tempererede (se boksen nedenfor)
50 g sukker
1-2 tsk hindbærsirup
eller et par dråber rød konditorfarve
Hindbærtrøffel:
½ dl piskefløde
100 g hvid chokolade
½ dl mosede hindbær
Sådan laver du macarons:
Tilbered først trøflen: Bring fløden i kog og smelt finthakket chokolade heri.
Tilsæt hindbær, rør godt og sæt cremen i køleskab, til den er helt kold, gerne natten over.
Bland mandelmel og flormelis. Pisk hviderne næsten stive, tilsæt sukker og pisk massen helt stiv.
Vend mandelsukkeret i og slå lidt af luften ud af hviderne, indtil massen er ensartet. Farv massen med hindbærsirup, kom den i en sprøjtepose og lav små runde kager på bagepapir på en bageplade.
Lad dem tørre mindst 20 min., inden de bages ca. 15 min. ved 150 grader (140 grader varmluft).
Lad dem hvile et par min., inden de pilles af bagepapiret. Par dem størrelsesmæssigt, mens du lægger dem til afkøling på bagerist.
Pisk cremen let, sprøjt den på halvdelen af kagerne og læg de andre ovenpå. Opbevar i en lukket beholder på køl. Drys evt. kagerne med knuste frysetørrede hindbær, der fås i specialbutikker.
OBS:
Til Macarons skal du bruge æggehvider, gerne fra æg, der er mindst 1 uge over pakkedato. Med fordel kan du bruge pasteuriserede æggehvider. Lad dem stå et par timer på køkkenbordet, så de bliver tempererede. Brug mandelmel eller findel smuttede mandler med flormelis i en foodprocessor.
Det store kagebord...
Chocolatewhoopie pies Macarons med
hindbærtrøffel
Chokolade-macarons
med nougattrøffel