macarons
Desserter

Macarons med chokolade-trøffel-creme

De små fine, sprøde macarons er fyldt med delikat trøffelcreme, der smelter på tungen. Tegn runde cirkler på et stykke bagepapir, lige så store, som du vil have dine macarons – brug et portvinsglas eller en udstikkerform. Lad dem være 2-3 cm i diameter.

Macarons med chokolade-trøffel-creme

(20 sammenlagte kager)

DET SKAL DU BRUGE

200 g smuttede mandler
200 g flormelis
25 g kakaopulver
6 æggehvider (3 bægre pasteuriserede)
200 g sukker
0,8 dl vand

ENDVIDERE
1 sukkertermometer + sprøjteposer

CHOKOLADE-TRØFFEL-CREME
3 dl piskefløde
50 g akaciehonning
190 g mørk chokolade (gerne Guanaja)

PYNT
kakaopulver

 

PRØV OGSÅ: Macarons med hindbærcreme

 

Opskrift - sådan laver du nacarons med chokolade-trøffel-creme

1. Blend mandlerne til mel. Tilsæt flormelis og kakao, og blend, til blandingen er fin og jævn. Sigt massen, og stil den til side.

2. Kog sukker og vand i en lille gryde, til lagen når 110° (brug et sukkertermometer), og tag det fra blusset. Pisk halvdelen af æggehviderne ved langsom hastighed, til de er stive. Sæt hastigheden op, og hæld den varme sukkerlage i i en tynd stråle, mens du pisker. Fortsæt, til marengsmassen er afkølet (det tager ca. 7 minutter, så det er bedst i en køkkenmaskine). Bland den anden halvdel af hviderne (de skal ikke piskes) sammen med mandel-flormelis-blandingen til en tyk masse. Vend forsigtigt lidt af marengsen ned i mandelmassen, og vend derefter resten i. Dejen skal være glat, ensartet og let flydende. Kom dejen i en sprøjtepose med lille tylle. Sæt dejen i ensartede klatter med god afstand på en bageplade med bagepapir (tegn evt. cirkler på bagepapiret), og lad kagerne stå en 1 times tid ved stuetemperatur og tørre.

3. Bag dem i en 110° varm ovn i 12 minutter (hvis de sprækker, er din ovn for varm, så skru ned). Tag kagerne ud af ovnen, og træk forsigtigt bagepapiret over på en fugtig bordplade eller et vådt viskestykke, så er det nemmere at få kagerne af papiret med en palet.

4. Kog fløden med honningen. Hak chokoladen fint. Hæld den varme fløde-honningblanding over, og rør, til al chokoladen er smeltet. Lad cremen sætte sig i 4 timer i køleskab.

4. Pisk cremen op med en håndmikser. Kom den i en sprøjtepose, og tryk dutter ud på halvdelen af kagerne. Læg kagerne sammen med et forsigtigt tryk. Pynt med kakaopulver.
 

   
Pisk æggehviderne
på lav hastighed
- det tager tid, men
du får en fin
marengs med
meget små luftbobler.
  Tryk små dutter af
cremen ud på
halvdelen af
kagerne.
  Tryk forsigtigt
macaronsene
sammen om
cremen.

Se Camilla Zarah Lawes' blog og få flere skønne opskrifter

ER DU OGSÅ BARE HELT VILD MED CHOKOLADE? SÅ FÅ FLERE SKØNNE OPSKRIFTER MED CHOKOLADE HERUNDER

Varm chokolade Chokolademousse Chokoladekage Chokoladevafler
Læs mere om: