Desserter

Lyserøde kæmpemarengs

12. juli 2012
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
De skønne lyserøde, seje marengs er lige til at spise og super gode sammen med alle slags is og bær. Eller iskold, letpisket flødeskum

(10-14 stk.)3 store æggehvider (eller 2 bægre pasteuriserede)200 g hvidt sukker1 nip vaniljepulver eller korn af ½ vaniljestang160 g meget finthakkede mandler uden skal (mandelmel)4 tsk. hindbærsirup (se opskrift nedenfor)+ ekstra sirupHINDBÆRSIRUP:(ca. 1½ dl færdig sirup)¾ dl vand2½ dl lys rørsukker150 g friske hindbærSirup: Kom vand og sukker i en lille gryde, og lad det småkoge, til det tykner. Kom hindbærrene i, og kog i ca. 5 minutter. Si massen gennem en fin sigte, og lad siruppen blive kold. Hæld den på en fin flaske, der kan lukkes tæt.Hak mandlerne helt fint (nemmest i blender eller foodprocessor).Pisk æggehviderne helt luftige. Kom halvdelen af sukkeret i, og pisk igen. Drys resten i, lidt ad gangen, og pisk massen helt stiv (og sej). Vend mandelmel og 2 tsk. hindbærsirup i. Sæt marengsene på en plade med bagepapir, brug store skeer eller en sprøjtepose. Kom lidt tynde striber sirup på overfladen, og "rør" dem forsigtigt rundt med en pind, kødnål eller skaftet af teskeen, så de bliver stribede.Bag kagerne midt i en 115° varm ovn i 1½-2 timer (alt efter hvor store de er). Lad dem køle af på en rist. Opbevar dem i en kagedåse. Prøv også:Lyserøde hindbærmedaljerJordbærdrømme