Desserter

Lyserøde hindbærmedaljer

af Susanne Palmqvist 23. maj 2012
Foto: Anders Schønnemann
Brug dejen til dejlige medaljer fyldt med hindbærcreme og friske bær, eller lagt sammen med bær og flødeskum. Kagebundene kan opbevares i 1 uge i en kagedåse

(8-10 stk.)½ portion mørdej (se opskrift nedenfor)FYLD:100 g hvid chokolade2 dl piskefløde200 g hindbær (friske eller frosne)1 spsk. vand2 spsk. rørsukkerGLASUR:1 dl florsukker½ spsk. kogende vandENDVIDERE:friske hindbær eller andre bærchokoladekringler eller høvlet chokoladeRul dejen ud på et meldrysset bord (ikke for tyndt), og stik den ud. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ca. 7-10 minutter ved 180°, til de er lysebrune. Køl dem af på en rist. Opbevar dem evt. i en kagedåse.Hak chokoladen meget fint. Varm fløden op i en skål over vandbad, og rør chokoladen i, til den er smeltet. Tag skålen op, og køl den lidt af.Kog lige hindbærrene op med vandet. Kom dem i en si, og pres al saften ud. Rør sukkeret i saften. Rør det i chokoladefløden. Stil cremen køligt i mindst 2 timer. Pisk den igennem inden brug, gerne med elpisker, til den er cremet og tyk.Lav glasur, og smør den på halvdelen af kagerne. Læg dem sammen med creme og bær, og pynt med chokolade.GRUNDOPSKRIFT PÅ MØRDEJ 250 g hvedemel1 tsk. vaniljesukker¼ bagepulver175 g koldt smør100 g lyst rørsukker1 æg½ spsk. vandSigt mel, vaniljesukker og bagepulver i en skål. Hak det kolde smør, og smuldr det i melet (nemt i en food-processor).Pisk sukker, æg og vand med elpisker. Hæld det i, og saml hurtigt dejen (er lidt klistret nu). Læg den i køleskabet i mindst 1 time, gerne længere.Macarons med hindbær-creme