Desserter

Lyserøde hindbærmedaljer

Brug dejen til dejlige medaljer fyldt med hindbærcreme og friske bær, eller lagt sammen med bær og flødeskum. Kagebundene kan opbevares i 1 uge i en kagedåse





(8-10 stk.)
½ portion mørdej (se opskrift nedenfor)

FYLD:
100 g hvid chokolade
2 dl piskefløde
200 g hindbær (friske eller frosne)
1 spsk. vand
2 spsk. rørsukker

GLASUR:
1 dl florsukker
½ spsk. kogende vand

ENDVIDERE:
friske hindbær eller andre bær
chokoladekringler eller høvlet chokolade

Rul dejen ud på et meldrysset bord (ikke for tyndt), og stik den ud. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ca. 7-10 minutter ved 180°, til de er lysebrune. Køl dem af på en rist. Opbevar dem evt. i en kagedåse.
Hak chokoladen meget fint. Varm fløden op i en skål over vandbad, og rør chokoladen i, til den er smeltet. Tag skålen op, og køl den lidt af.
Kog lige hindbærrene op med vandet. Kom dem i en si, og pres al saften ud. Rør sukkeret i saften. Rør det i chokoladefløden. Stil cremen køligt i mindst 2 timer. Pisk den igennem inden brug, gerne med elpisker, til den er cremet og tyk.
Lav glasur, og smør den på halvdelen af kagerne. Læg dem sammen med creme og bær, og pynt med chokolade.

GRUNDOPSKRIFT PÅ MØRDEJ
250 g hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
¼ bagepulver
175 g koldt smør
100 g lyst rørsukker
1 æg
½ spsk. vand
Sigt mel, vaniljesukker og bagepulver i en skål. Hak det kolde smør, og smuldr det i melet (nemt i en food-processor).
Pisk sukker, æg og vand med elpisker. Hæld det i, og saml hurtigt dejen (er lidt klistret nu). Læg den i køleskabet i mindst 1 time, gerne længere.

Macarons med hindbær-creme

Læs mere om: