Her er opskriften på Mettes skønne brownie, som er nem at have med på farten. Kagen indeholder karamelliserede pekannødder og både hvid og mørk chokolade
Ingredienser
Karamelliserede pekannødder
75 g sukker
150 g pekannødder
Bund
50 g sukker
150 g mel
1 knivspids salt
200 g smør
½ spsk. vand
Mørk brownie
140 g hvedemel
2 spsk. kakao
½ tsk. salt
220 g smør
180 g chokolade, 64 %
400 g sukker
2 tsk. vanilje
6 æg
Hvid brownie
150 g hvid chokolade
300 g flødeost
200 g sukker
3 æg
1 tsk. vaniljeessens
100 g mel
Fremgangsmåde
Karamelliserede pekannødder
Nødderne kommes kort på en varm pande og hældes derefter i en skål.
Sukkeret smeltes på panden ved ikke for høj varme.
Nødderne kommes i og blandes med sukkeret.
Disse hældes ud på et stykke bagepapir og køler af.
Hakkes derefter groft.
Bund
Ovnen sættes på 180 grader.
De tørre ingredienser blandes og smørret smuldres derefter i.
Dejen trykkes sammen (tilsæt vand hvis den ikke vil samles).
Dejen fordeles i en lille bradepande med en tykkelse på ½ cm.
Bunden prikkes med en gaffel.
Bunden bages i ca. 15 minutter til den er gylden i kanten.
Mørk brownie
Imens bunden bager, blandes den mørke brownie.
Mel, kakao og salt sigtes sammen og stilles væk.
Smør og chokolade smeltes sammen over vandbad.
200 g af sukkeret blandes i chokoladen.
Chokoladen tages af varmen og vaniljen blandes i.
Blandingen hældes op i din røremaskine.
De sidste 200 g af sukkeret og æggene piskes godt i en skål.
Forsigtigt blandes halvdelen af æggesnapsen med chokoladen – under konstant omrøring.
Resten af æggesnapsen piskes til den bliver tyk og hvid.
Dette vendes i chokoladen.
Til slut vendes melblandingen og de karamelliserede nødder i dejen.
Hvid brownie
Den hvide chokolade smeltes i mikroovnen. Lad afkøle til brug.
Pisk flødeost og sukker sammen.
Derefter tilsættes et æg af gangen.
Derefter kommes vaniljen i.Ved lav hastighed røres melet i.