Annemette løb med titlen "Danmarks bedste amatørbager" i gårsdagens finale i "Den Store Bagedyst". Her lavede hun et brag af en smuk bryllupskage og fantastiske petit fours med lakridstrøffelcreme og solbærtrøffel. Her får du opskriften på Annemettes lækre lakridstrøffel.
Ingredienser
Havtorngelé
200 g havtorn
50 g sukker
4 blade husblas
Lakridstrøffelcreme
175 g fløde
30 g glukosesirup
50 g hvid chokolade (Callebaut)
100 g mørk manjari chokolade
50 g smør, stuetemp.
Et nip salt
10 stk stjerneanis
3 tsk lakridspulver
Karamelpynt
100 g isomalt
10 g vand (eller 100 g flormelis)
Vaffelbunde
1 æg (vægt med skal= X)
x g flormelis
X g hvedemel
(Fx hvis 1 æg med skal vejer 50 g, skal du bruge 50 g flormelis og 50 g hvedemel)
I øvrigt
Bladguld
Tandstikker
Flamingo
Fremgangsmåde
Havtorngelé
Udblød husblas.
Kog havtorn og sukker op.
Blend og sigt.
Bland husblas is. Stilles til side.
Lakridstrøffelcreme
Varm fløde, anis, lakridspulver og glukose op.
Bland chokoladen i.
Bland eventuelt.
Ved ca. 35 grader blandes smørret og salt i.
Bredes ud på tallerken og sættes i fryseren til den har sat sig og kan formes til kugler, der sættes på en tandstik, og som senere dyppes i havtorngelé.
Vaffelbunde
Rær æg, flormelis og mel sammen.
Smør en kold bageplade med et tyndt lag smør og fordel en skefuld dej i et meget tyndt lag.
Bages ved 210 grader i ca. 2 min til den yderste del af kanten lige er gylden.
Tages ud af ovnen og små bunde (3 cm diameter) udstikkes som efterbages i ca. 2 min til let gylden.
Køles af.
Samles to og to med lidt trøffelcreme til små sandwichs.
Karamelpynt
Varm isomalt og vand op til 170 grader.
Hæld det ud på en bagemåtte i silikone og fold det indtil det er kølet lidt af og kan trækkes i lange tynde tråde.
Vikl det om et rør til spiraler, som efterfølgende klippes i stykker og anvendes som pynt.