Desserter

Lakrids-crèmé brûlèe

Opskriften er en del af en komplet gæstemiddag med franske fornemmelser. Her får du opskriften på desserten og en praktisk indkøbsliste




4 pasteuriserede ægge-blommer
1 dl sukker
2½ tsk. lakridspulver
¼ liter piskefløde
1 dl sødmælk
ENDVIDERE:
1 dl rørsukker
Fyld en bradepande med 2-3 cm vand, og sæt den i en 140° varm ovn.
Pisk æggeblommerne og sukkeret let sammen. Pisk lakridspulveret i.
Kog piskefløden og mælken op. Tag gryden af varmen, og hæld ¹ af fløden i æggesnapsen, mens du pisker. Sæt gryden over varmen igen, og pisk æggemassen ned i resten af fløden, mens du pisker. Fløden skal legeres let, men pas på - får æggene for meget varme, klumper de. Tag gryden af varmen, og fordel cremen i 4 små crème brûlée-forme på ca. 1 dl. Sæt dem forsigtigt i vandbadet, og bag dem i 30-40 minutter. Cremen skal være let bævrende, når du puffer til formen. Tag crèm brûléerne op af vandbadet, og sæt dem i køleskabet i mindst 4 timer, eller gerne natten over.
Drys de kolde cremer med rørsukker, og brænd dem med en crème brûlée-brænder. Hvis din grill kan blive MEGET varm, så varm den op til gloende, og sæt crème brûléerne helt op under den et kort øjeblik, til den bliver let gylden.Servér straks

VINFORSLAG:
Rød Banuyls, M. Chapoutier 2008

FÅ INDKØBSLISTE TIL HELE GÆSTEMENUEN OG EN "SÅDAN-BLIVER-DET-NEMMERE" LISTE HER

Forret:

Gratinerede østers
Hovedret:

Tournedos med løgtærter og rødvinsglace



Køb i
feminashoppen.dk












Læs mere om: