Desserter

Lakrids-crèmé brûlèe

af Louisa Lorang 11. november 2010
Foto: Anders Schønnemann
Opskriften er en del af en komplet gæstemiddag med franske fornemmelser. Her får du opskriften på desserten og en praktisk indkøbsliste

4 pasteuriserede ægge-blommer1 dl sukker2½ tsk. lakridspulver¼ liter piskefløde1 dl sødmælkENDVIDERE:1 dl rørsukkerFyld en bradepande med 2-3 cm vand, og sæt den i en 140° varm ovn.Pisk æggeblommerne og sukkeret let sammen. Pisk lakridspulveret i.Kog piskefløden og mælken op. Tag gryden af varmen, og hæld ¹ af fløden i æggesnapsen, mens du pisker. Sæt gryden over varmen igen, og pisk æggemassen ned i resten af fløden, mens du pisker. Fløden skal legeres let, men pas på - får æggene for meget varme, klumper de. Tag gryden af varmen, og fordel cremen i 4 små crème brûlée-forme på ca. 1 dl. Sæt dem forsigtigt i vandbadet, og bag dem i 30-40 minutter. Cremen skal være let bævrende, når du puffer til formen. Tag crèm brûléerne op af vandbadet, og sæt dem i køleskabet i mindst 4 timer, eller gerne natten over.Drys de kolde cremer med rørsukker, og brænd dem med en crème brûlée-brænder. Hvis din grill kan blive MEGET varm, så varm den op til gloende, og sæt crème brûléerne helt op under den et kort øjeblik, til den bliver let gylden.Servér straksVINFORSLAG: Rød Banuyls, M. Chapoutier 2008FÅ INDKØBSLISTE TIL HELE GÆSTEMENUEN OG EN "SÅDAN-BLIVER-DET-NEMMERE" LISTE HER