lagkage
Desserter

Lagkage med hindbærmousse

af Camilla Zarah Lawes 9. august 2011
Foto: Frederikke Heiberg
Der hører en lagkage til på et fint tebord. Denne er med tykke vaniljebunde og lagt sammen med en skøn hindbærmousse

Lagkage med hindbærmousse til 8-10 personer

DET SKAL DU BRUGE TIL LAGKAGE MED HINDBÆRMOUSSE

Bunde

100 g smør250 g rørsukker4 ægkorn af ¼ vaniljestang½ dl piskefløde100 g kartoffelmel150 g hvedemel1 tsk. bagepulver 

 

Hindbærmousse

5 blade husblas160 g frosne hindbær2 bægre pasteuriseredeæggehvider75 g sukker2½ dl piskefløde

PRØV OGSÅ: Klassisk Othellokage 

Glasur

200 g flormelis1 lille dråbe rød farve3-4 spsk. vand 

Pynt

krymmel (Sugar Sprinkles)og friske rosenblade, fraSpecialkøbmanden 

Endvidere

1 eller 2 springforme på 22 cm

 

PRØV OGSÅ: Lagkage med nougatskum 

Opskrift - sådan laver du lagkage med hindbærmousse

1. Rør smørret med sukkeret, til det er skummende. Rør ét æg i ad gangen. Tilsæt vaniljekorn sammen med fløden, og rør godt. Bland kartoffelmel, hvedemel og bagepulver sammen, og sigt det i dejen. Vend forsigtigt rundt med en dej-skraber. Fordel halvdelen af dejen i en smurt springform, eller fordel dejen i 2 springforme. Bag lagkage bundene i en 175° varm ovn i 20 minutter. Lad dem køle af på en rist.

2. Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter, og vrid den for væske. Varm de frosne hindbær i en gryde. Opløs husblassen i hindbærmosen, og tag det fra varmen; lad det køle af ved stuetemperatur. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret, og pisk, til du har en tyk marengs. Pisk fløden til skum. Bland flødeskummet forsigtigt med hindbærmosen, og vend forsigtigt de piskede æggehvider i. Sæt moussen på køl, til dine lagkage bunde er helt afkølet.

3. Beklæd en ren springform med husholdningsfilm, så der er nok til at folde over din lagkage. Læg en lagkagebund nederst, fordel moussen over, og læg den anden bund over. Dæk din lagkage med husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i minimum 3 timer. Rør en tynd glasur, og giv den en lille dråbe farve, så den bliver svagt lyserød. Hæld glasuren over kagen, og drys med krymmel. Lad glasuren sætte sig helt, og pynt så din lagkage med rosenblade.