Desserter

Lagkage med hindbærmousse

Der hører en lagkage til på et fint tebord. Denne er med tykke vaniljebunde og lagt sammen med en skøn hindbærmousse

Lagkage med hindbærmousse til 8-10 personer

DET SKAL DU BRUGE TIL LAGKAGE MED HINDBÆRMOUSSE

Bunde

100 g smør
250 g rørsukker
4 æg
korn af ¼ vaniljestang
½ dl piskefløde
100 g kartoffelmel
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
 

 

Hindbærmousse

5 blade husblas
160 g frosne hindbær
2 bægre pasteuriserede
æggehvider
75 g sukker
2½ dl piskefløde

PRØV OGSÅ: Klassisk Othellokage
 

Glasur

200 g flormelis
1 lille dråbe rød farve
3-4 spsk. vand
 

Pynt

krymmel (Sugar Sprinkles)
og friske rosenblade, fra
Specialkøbmanden
 

Endvidere

1 eller 2 springforme på 22 cm

 

PRØV OGSÅ: Lagkage med nougatskum
 

Opskrift - sådan laver du lagkage med hindbærmousse

1. Rør smørret med sukkeret, til det er skummende. Rør ét æg i ad gangen. Tilsæt vaniljekorn sammen med fløden, og rør godt. Bland kartoffelmel, hvedemel og bagepulver sammen, og sigt det i dejen. Vend forsigtigt rundt med en dej-skraber. Fordel halvdelen af dejen i en smurt springform, eller fordel dejen i 2 springforme. Bag lagkage bundene i en 175° varm ovn i 20 minutter. Lad dem køle af på en rist.

2. Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter, og vrid den for væske. Varm de frosne hindbær i en gryde. Opløs husblassen i hindbærmosen, og tag det fra varmen; lad det køle af ved stuetemperatur. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret, og pisk, til du har en tyk marengs. Pisk fløden til skum. Bland flødeskummet forsigtigt med hindbærmosen, og vend forsigtigt de piskede æggehvider i. Sæt moussen på køl, til dine lagkage bunde er helt afkølet.

3. Beklæd en ren springform med husholdningsfilm, så der er nok til at folde over din lagkage. Læg en lagkagebund nederst, fordel moussen over, og læg den anden bund over. Dæk din lagkage med husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i minimum 3 timer. Rør en tynd glasur, og giv den en lille dråbe farve, så den bliver svagt lyserød. Hæld glasuren over kagen, og drys med krymmel. Lad glasuren sætte sig helt, og pynt så din lagkage med rosenblade.
 

Læs mere om: