Desserter

Lækker opskrift på konfekt og kransekage

af PRESSE, ANTHON BERG 12. december 2012
Her får du moderniserede opskrifter på kransekagen til nytåret og det lækreste konfekt til julen, alt sammen i samarbejde med Anthon Berg marcipan.

Rålækre opskrifter på jule konfekt og kransekage

Chefchocolatier Jesper Rahbek fra AXOCO by Anthon Berg har tryllet med den nye klassiker Ren Rå og skabt et par skønne bud på, hvordan marcipan kan nydes anno 2012 - med lige dele respekt for tradition og nytænkning.

Konfekt: Dadler med marcipan og lakrids

Ingredienser:10 dadler300 g Ren Rå Marcipan fra Anthon Berg50 g Pastis eller Schumachers "Ny Dansk"200 g mørk chokolade1 spsk. Let knuste fennikelfrø

Bland marcipan og brændevin i en skål, og udsten dadlerne og skær dem i både. Kom herefter marcipanen i en sprøjtepose, og sprøjt en stribe på dadlerne. Smelt og temperer* så chokoladen. Dyp til sidst dadlerne i chokoladen, og drys let de knuste fennikelfrø hen over dem.

Få flere opskrifter på jule konfekt her

Læs, hvordan du tempererer din chokolade, på Anthon Bergs facebookside her.

Delikate kransekagestykker

Ingredienser:400 g Ren Rå Marcipan fra Anthon Berg125 g rørsukker60 g æggehvider

Rør æggehvider og sukker sammen i en skål. Bland herefter marcipanen i, og rør dejen godt sammen. Rul massen til små aflange stænger, eller brug en sprøjtepose til at forme stykkerne som kransekagekonfekt. Sæt så stykkerne på bagepapir, og bag dem i oven i 12 minutter ved 200 g.

Få flere opskrifter på lækkert jule mad her