

Krydret sirupskage med frosting og peberkagefigurer
KRYDDERKAGE
- 300 g hvedemel
- 2 spsk. bagepulver
- 2 tsk. salt
- 2 tsk. stødt ingefær
- 2 tsk. kanel
- 1 tsk. stødte nelliker
- 175 g blødt smør
- 150 g sukker
- 100 g brun farin
- 3 æg
- 150 g mørk sirup
- 1½ dl kærnemælk
- 1 springform, ca. 22 cm i diameter
- Smør til formen
PEBERKAGEFIGURER
- 60 g smør
- 60 g brun farin
- 2 spsk. mørk sirup
- 160 g hvedemel
- ½ tsk. natron
- ½ tsk. stødt ingefær
- ¼ tsk. stødt peber
- Udstikkere i forskellige forme
FROSTING
- 250 g blødt smør
- 200 g flødeost naturel
- ½ usprøjtet citron
- 400 g flormelis
GLASUR
- Ca. 150 g flormelis
- ½ dl æggehvide
Opskrift - sådan laver du en krydderkage med frosting og peberkagefigurer
1. PEBERKAGEFIGURER: Tænd ovnen på 170° varmluft. Smelt smør, farin og sirup i en gryde, og hæld det herefter i en skål til afkøling. Bland mel, natron og krydderier, og si det ned i skålen. Saml dejen, rul den ud på et meldrysset bord, og stik små huse, stjerner og juletræer ud med udstikkere. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ca. 7 minutter. Lad dem afkøle på en rist.
2. KRYDDERKAGE: Tænd ovnen på 175°. Sigt hvedemel, bagepulver, salt og krydderier sammen i en skål. Pisk smør og sukker i en anden stor skål med en elpisker, til det er luftigt. Tilsæt brun farin og æg, og pisk igen. Tilsæt sirup efter 2 minutter. Tilsæt halvdelen af melblandingen og derefter kærnemælk. Tilsæt det sidste mel, men hold lidt igen, så dejen ikke bliver for tør.
3. Sæt bagepapir fast i bunden af springformen, og smør siderne med smør. Hæld dejen i formen, og bag den i ovnen i ca. 1 time, til den er gennembagt. Lad den køle af.
4. FROSTING: Rør smør, flødeost og fintrevet citronskal sammen, og tilsæt flormelis lidt efter lidt.
5. GLASUR: Rør flormelis sammen med æggehvide, og pynt peberkagerne med glasur.
6. Skær kagen i 3 bunde, og læg den ene på et fad. Smør ¼ af frostingen på, og læg endnu en bund på. Smør igen ¼ frosting på, og gentag med den sidste bund. Smør til sidst siderne af kagen med den sidste ¼ frosting. Sæt peberkagerne fast på siden af kagen, og pynt evt. toppen med den sidste glasur. Du kan f.eks. skrive ”God jul” med glasuren.
PRØV OGSÅ: Honningkagemuffins med chokolade