Desserter

Krydret sirupskage med frosting og peberkagefigurer

opskrift og 10. december 2019
foto af Skovdalnordic.com
Måske årets flotteste julekage! Den er nem at lave, og selv børn kan være med til at udstikke de fine kagefigurer. Her får du opskriften på den lækre krydderkage med frosting og peberkagefigurer.
1 t og 7 min 8 personer
Tid i alt 2 t og 0 min

KRYDDERKAGE

  • 300 g hvedemel
  • 2 spsk. bagepulver
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. stødte nelliker
  • 175 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 3 æg
  • 150 g mørk sirup
  • 1½ dl kærnemælk
  • 1 springform, ca. 22 cm i diameter
  • Smør til formen

PEBERKAGEFIGURER

  • 60 g smør
  • 60 g brun farin
  • 2 spsk. mørk sirup
  • 160 g hvedemel
  • ½ tsk. natron
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • ¼ tsk. stødt peber
  • Udstikkere i forskellige forme

FROSTING

  • 250 g blødt smør
  • 200 g flødeost naturel
  • ½ usprøjtet citron
  • 400 g flormelis

GLASUR

  • Ca. 150 g flormelis
  • ½ dl æggehvide

Opskrift - sådan laver du en krydderkage med frosting og peberkagefigurer

1. PEBERKAGEFIGURER: Tænd ovnen på 170° varmluft. Smelt smør, farin og sirup i en gryde, og hæld det herefter i en skål til afkøling. Bland mel, natron og krydderier, og si det ned i skålen. Saml dejen, rul den ud på et meldrysset bord, og stik små huse, stjerner og juletræer ud med udstikkere. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ca. 7 minutter. Lad dem afkøle på en rist. 

2. KRYDDERKAGE: Tænd ovnen på 175°. Sigt hvedemel, bagepulver, salt og krydderier sammen i en skål. Pisk smør og sukker i en anden stor skål med en elpisker, til det er luftigt. Tilsæt brun farin og æg, og pisk igen. Tilsæt sirup efter 2 minutter. Tilsæt halvdelen af melblandingen og derefter kærnemælk. Tilsæt det sidste mel, men hold lidt igen, så dejen ikke bliver for tør.

3. Sæt bagepapir fast i bunden af springformen, og smør siderne med smør. Hæld dejen i formen, og bag den i ovnen i ca. 1 time, til den er gennembagt. Lad den køle af. 

4. FROSTING: Rør smør, flødeost og fintrevet citronskal sammen, og tilsæt flormelis lidt efter lidt. 

5. GLASUR: Rør flormelis sammen med æggehvide, og pynt peberkagerne med glasur.

6. Skær kagen i 3 bunde, og læg den ene på et fad. Smør ¼ af frostingen på, og læg endnu en bund på. Smør igen ¼ frosting på, og gentag med den sidste bund. Smør til sidst siderne af kagen med den sidste ¼ frosting. Sæt peberkagerne fast på siden af kagen, og pynt evt. toppen med den sidste glasur. Du kan f.eks. skrive ”God jul” med glasuren.

PRØV OGSÅ: Honningkagemuffins med chokolade