

Kransekage til nytår: Opskrifter på hjemmelavet kransekage
Grundopskrift på kransekage
- 400 g rå marcipan
- 30 g hakkede, smuttede mandler
- 75 g flormelis
- 1 æggehvide, letpisket
Sådan laver du kransekage
- Riv marcipanen groft, og ælt den med flormelis, meget finthakkede mandler og æggehvide til en fast, men lidt blød masse. Del den i 4 stykker, og tryk dem flade (læg evt. film under).
- Fold marcipanen, så du får en trekantet stang. Læg stængerne på en plade med bagepapir. Bag dem naturel, eller pensl med lidt æggehvide.
- Sæt en ekstra plade under i ovnen, så kransekagen ikke bliver mørke i bunden. Bag dem i en 220° varm ovn (ikke varmluft) i ca. 15 minutter, til de er lysebrune.
- Lad dem køle af på en rist.
- Rør en fast glasur, og sprøjt eller træk striber med en ske. Opbevar dem i en plastpose eller dåse, gerne et køligt sted.
Vær kreativ med kransekage
Der er ikke noget, der smager så godt som et stykke sødt og delikat kransekage til nytårschampagnen, når klokken slår 12. Har du mod på det, kan du lave den selv i stedet for at købe den færdig hos bageren eller i supermarkedet. Det er faktisk ikke så svært at lave de lækre kager selv. F.eks. kan du lave et smukt kransekagetårn på kun en time - og vi har gjort det nemt og overskueligt med en trin-for-trin guide
Sådan laver du hjemmelavet marcipan
Hjemmelavet marcipan smager bare SÅ meget bedre en den sædvanlige købemarcipan. Og så er det ingen sag at lave det selv. Jeg bruger en agavesirup i stedet for sukker, men du kan også lave en sukkerlage af sukker og vand i forholdet 1:1. Lad den køle af, og brug den i stedet. Og så er det vigtigt at mandlerne ikke tager farve når du rister dem. Rigtig god fornøjelse.
Det skal du bruge
- (300 g)
- 300 g mandler
- 1 dl lys agavesirup
Sådan gør du
- Smut mandlerne, og rist dem i ovnen ved 180° i 5-6 minutter, de må ikke tage farve. Lad dem køle helt af.
- Blend mandlerne i en foodprocessor, til de er så finthakkede som muligt. Tilsæt agavesirup, til massen akkurat samler sig (det er ikke sikkert, du behøver at bruge det hele).
- Pak den friske marcipan ind i film, og læg den på køl i 30 minutter.
- Servér den rå marcipan, som den er - fordi den er ren og helt skøn! Eller brug din marcipan til konfekt.
TIP: Marcipan kan holde (i mange tilfælde) i mindst 14 dage i køleskab.
Inspiration til nytårets kransekager:

Plejer du at købe en kransekage hos bageren til nytårsaften? Det er der faktisk ingen grund til, for det tager kun en times tid at bage den selv af lutter gode råvarer. Her viser vi dig trin-for-trin, hvordan du laver et kransekage-tårn til årets sidste aften.


De små lækre bidder kan sagtens fryses, du skal bare vente med at komme glasur på. Og så er det jo ingen sag at servere friskbagte kransekagestykker nytårsaften.

Kransekage med nougat


Servér en overdådig kransekage når champagnepropperne springer og nytåret ringer ind.

Klassisk kransekage med glasur og chokolade

Ingen nytårsaften uden kransekage. Bag dem selv, det er SÅ nemt. Måske skal de være lyserøde som her?

Kransekage med hindbær

Kransekage lavet som konfekt og pyntet med totalt syndige cocktailbær, så de er helt retro.

Kransekage-konfekt: Kransekage i miniudgave

Disse superlækre og nemme kransekager med nødder og nougat kan du trygt kaste dig ud i.

Kransekage med nødder og nougat

De små kransekage-macarons er perfekte, små hapsere til lækkersultne julegæster. Dessertkokken Nikolaos Strangas giver dig her opskriften på dem - men pas på! De er vanedannende...

Festlige kransekage-macarons med blød nougatcreme

Lækker kransekage med en sprød bund af mørk chokolade, og drys af pistacienødder på toppen. Nyd dem kl. 24 til champagnen.

Kransekage med pistacie-nødder

Kransekage med chokoladestrejf er det rene nytårsguf til champagnen kl. 24.

Kransekage med chokolade

Kransekage cupcakes i miniudgave. MUMS!

Mini-kransekage-cupcakes

Lakridsen gør denne variant knap så sød som den klassiske kransekage.

Nytårsforret: 25 forrygende forretter til nytår
