8 opskrifter på kransekage
Lars Ranek m.fl.
Desserter

Kransekage til nytår: Forrygende opskrifter på hjemmelavet kransekage

Vil du gerne gøre lidt ekstra ud af årets sidste aften, så bag din egen kransekage. Det er SÅ nemt, og det smager forrygende. Vi har samlet 11 af de bedste opskrifter – fra den klassiske og nougatversionen, den med et frækt pift af hindbær til en smukt kransekagetårn

Vær kreativ med kransekage 

Der er ikke noget, der smager så godt som et stykke sødt og delikat kransekage til nytårschampagnen, når klokken slår 12. Har du mod på det, kan du lave den selv i stedet for at købe den færdig hos bageren eller i supermarkedet. Det er faktisk ikke så svært at lave de lækre kager selv. F.eks. kan du lave et smukt kransekagetårn på kun en time - og vi har gjort det nemt og overskueligt med en trin-for-trin guide

 

Grundsubstansen i dejen består af marcipan, flormelis og æggehvider, og så er det ellers bare om at tilsætte dine egne idéer og detaljer - både i smag og i pynt. Du kan også eksperimentere med at lave den som stænger, kranse eller endda cupcakes eller macarons - der findes efterhånden mange moderne variationer af den klassiske konfektkage. Få grundopskriften på kransekage nederst i artiklen

Er du frisk på selv at lave din marcipan, kan du få opskriften nederst i artiklen

Vi har fundet de bedste opskrifter, som hver især tilføjer en lille ekstra detalje – så nu er det bare om at bestemme dig for, hvilken opskrift, der lyder lækrest. Og det kan være svært nok i sig selv…

RIGTIG GOD FORNØJELSE OG RIGTIG GODT NYTÅR!

 

kransekage

Kransekage lavet som konfekt og pyntet med totalt syndige cocktailbær, så de er helt retro.

1. Kransekagekonfekt - klik her for at få den gratis opskrift

kransekage

De små lækre bidder kan sagtens fryses, du skal bare vente med at komme glasur på. Og så er det jo ingen sag at servere friskbagte kransekagestykker nytårsaften

 
kransekage
På årets sidste aften skal den stå på kransekage. Og det er faktisk slet ikke så svært at lave det selv. Og så smager det langt bedre end de kransekager man køber.
 
Plejer du at købe en kransekage hos bageren til nytårsaften? Det er der faktisk ingen grund til, for det tager kun en times tid at bage den selv af lutter gode råvarer. Her viser vi dig trin-for-trin, hvordan du laver et kransekage-tårn til årets sidste aften
 
Disse superlækre og nemme kransekager med nødder og nougat kan du trygt kaste dig ud i.
 
Lakridsen gør denne variant knap så sød som den klassiske kransekage.
 
kransekage
De små kransekage-macarons er perfekte, små hapsere til lækkersultne julegæster. Dessertkokken Nikolaos Strangas giver dig her opskriften på dem - men pas på! De er vanedannende...
7. Kransekagemacarons á la konditor Nicolaos Strangas - klik her for at få den gratis opskrift
 
kransekage
Kransekage cupcakes i miniudgave. MUMS!
 
kransekage
Lækker kransekage med en sprød bund af mørk chokolade, og drys af pistacienødder på toppen. Nyd dem kl. 24 til champagnen
 
kransekage
Ingen nytårsaften uden kransekage. Bag dem selv, det er SÅ nemt. Måske skal de være lyserøde som her?
 
kransekage
Kransekage med chokoladestrejf er det rene nytårsguf til champagnen kl. 24.
 
Grundopskrift på kransekage
400 g rå marcipan
30 g hakkede, smuttede mandler
75 g flormelis
1 æggehvide, letpisket
 
Sådan gør du
1. Riv marcipanen groft, og ælt den med flormelis, meget finthakkede mandler og æggehvide til en fast, men lidt blød masse. Del den i 4 stykker, og tryk dem flade (læg evt. film under). 
2. Fold marcipanen, så du får en trekantet stang. Læg stængerne på en plade med bagepapir. Bag dem naturel, eller pensl med lidt æggehvide.
3. Sæt en ekstra plade under i ovnen, så kransekagen ikke bliver mørke i bunden. Bag dem i en 220° varm ovn (ikke varmluft) i ca. 15 minutter, til de er lysebrune. 
4. Lad dem køle af på en rist. 
5. Rør en fast glasur, og sprøjt eller træk striber med en ske. Opbevar dem i en plastpose eller dåse, gerne et køligt sted.
 

Sådan laver du hjemmelavet marcipan

Hjemmelavet marcipan smager bare SÅ meget bedre en den sædvanlige købemarcipan. Og så er det ingen sag at lave det selv.  Jeg bruger en agavesirup i stedet for sukker, men du kan også lave en sukkerlage af sukker og vand i forholdet 1:1. Lad den køle af, og brug den i stedet. Og så er det vigtigt at mandlerne ikke tager farve når du rister dem. Rigtig god fornøjelse.
 
Det skal du bruge
(300 g)
300 g mandler
1 dl lys agavesirup
 
Sådan gør du
1. Smut mandlerne, og rist dem i ovnen ved 180° i 5-6 minutter, de må ikke tage farve. Lad dem køle helt af.
2. Blend mandlerne i en foodprocessor, til de er så finthakkede som muligt. Tilsæt agavesirup, til massen akkurat samler sig (det er ikke sikkert, du behøver at bruge det hele).
3. Pak den friske marcipan ind i film, og læg den på køl i 30 minutter.
4. Servér den rå marcipan, som den er - fordi den er ren og helt skøn! Eller brug din marcipan til konfekt.
 
TIP: Marcipan holder (hypotetisk) i mindst 14 dage i køleskab.
 
SE OGSÅ: 25 flotte forretter til din nytårsmenu