Lækker kransekage med lakrids
Desserter

Kransekage med lakrids

af Mai Knauer 29. december 2014
Foto: Columbus Leth
Lakridsen gør denne variant knap så sød som den klassiske kransekage.

Kransekage med lakrids ca. 16 stk.

Ingen nytårsaften uden kransekage. Kransekage er nemt at lave selv, og så smager de bare SÅ meget bedre end dem du kan købe. Opskriften her er lidt anderledes end de traditionelle kransekager. Her har vi brugt lakrids til at spice dem lidt op. 

INGREDIENSER TIL KRANSEKAGE 350 g marcipan 175 g sukker 15 g æggehvide 1 spsk. lakridspulver   DET SKAL DU BRUGE TIL GLASUR: 2 spsk. pasteuriseret æggehvide 2 dl flormelis   PRØV OGSÅ: Her får du opskrifterne på 8 forskellige forrygende kransekage  

Opskrift - sådan laver du kransekage med lakrids

  Rør marcipan og sukker sammen med elpisker i en skål. Tilsæt æggehvide og lakridspulver, og pisk det godt sammen. Del kransekagemassen i 16 stykker; tril dem til små pølser, og tryk dem let flade. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 230° i 6-8 minutter. Lad dem køle af på pladen. Glasur: Rør æggehvide og flormelis sammen. Kom glasuren i en sprøjtepose, og pynt kagerne med glasur.   PRØV OGSÅ: Kransekagestænger med nougat