Konfekt-kugler overtrukket med mørk, tempereret chokolade
Desserter

Konfekt-kugler overtrukket med chokolade

af Christine Bille Nielsen 3. december 2021
Foto: Henrik Freek
Elsker du også julens konfekt, så prøv disse lækre konfektkugler overtrukket med chokolade
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

 • 300 g marcipan
 • 50 g valnøddekerner
 • evt. 2 spsk. cognac
 • 400 g mørk chokolade af god kvalitet

PYNT

 • fx spiseligt sølvstøv, sukkerkugler, farvet groft sukker, hakkede valnødder eller hakkede, usaltede pistacienødder

Sådan laver du konfektkugler overtrukket med chokolade (ca. 25 stk.)

 1. Ælt marcipan sammen med grofthakkede valnødder og evt. cognac. Rul marcipanen ud til en pølse, og skær den i ca. 25 stykker. Tril dem til kugler.
 2. Hak chokoladen fint, og læg halvdelen af chokoladen i en skål. Smelt resten af chokoladen i en anden skål over vandbad, til den er 48-50° varm. Brug et (sukker)termometer. Sørg for, at der hverken kommer vand eller damp i chokoladen, og tør skålen grundigt af i bunden, når du tager den af vandbadet.
 3. Bland det meste af den smeltede chokolade i den usmeltede chokolade. Rør rundt, og lad chokoladen smelte sammen. Hvis al den usmeltede chokolade ikke smelter efter4-5 minutters omrøring, kan du tilsætte resten af den smeltede chokolade.
 4. Den tempererede chokolade bør nu være mellem 30-31° og ret tyktflydende. Er den over 34°, er det gået galt! Lav en lille test på et stykke papir: Chokoladen skal stivne og blive sprød i løbet at få minutter. Bemærk: Hvis det er gået galt, kan du blande den mislykkede chokolade med præcis samme mængde ny, usmeltet og hakket chokolade og varme hele portion op til 48-50°.
 5. Dyp marcipankuglerne 1 ad gangen i den tempererede chokolade. Tag kuglen op med en gaffel, og bank gaflen let mod kanten.
 6. Sæt marcipankuglerne på bagepapir, og drys straks med den valgte pynt. Hvis chokoladen er tempereret perfekt, stivner den efter et par minutter og bliver lidt mat. Sker det ikke, kan du lade chokoladen køle af i et koldt rum uden træk eller kort tid på køl.

Tip: Brug tynde plastikskåle til at smelte chokoladen i. Glas eller metal holder for godt på varmen, så temperaturen risikerer at stige yderligere, efter at chokoladen er taget af vandbadet.