Desserter

Klassiske æbleskiver med karamelliserede æbler

Nu skal æbleskivepanden på arbejde! . Gør æbleskivernes navn ret, og bag dem med søde karamelliserede skiver af æble indeni. Her får du en klassisk opskrift på æbleskiver fyldt med karamelliserede æbler

Antal personer: 00:35

DET SKAL DU BRUGE

3 æg
4 dl kærnemælk
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 spsk. sukker
½ tsk. kardemomme
50 g smør til stegning

KARAMELLISEREDE ÆBLER

2 syrlige æbler
1 dl sukker
½ dl vand
25 g smør til stegning

TIL SERVERING

flormelis

Opskrift - sådan laver du klassiske æbleskiver med karamelliserede æbler (30 stk. )

 
1. KARAMELLISEREDE ÆBLER: Skyl æblerne, og skær dem i mindre stykker uden kernehus (behold skrællen på). Smelt sukker og vand på en pande, til det er lyst gyldent. Tilsæt smørret. Vend æblerne i karamellen, og steg dem i et par minutter, så de får lidt varme, men stadig bevarer deres form.
 
2. Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggehviderne stive med en elpisker i en skål. Pisk æggeblommerne sammen med kærnemælk i en anden skål, og rør mel, bagepulver, sukker og kardemomme i. Vend æggehviderne i. Varm en æbleskivepande op, og læg en smule smør i hvert af hullerne. Fyld hullerne ¾ op med æbleskivedej, og læg et stykke karamelliseret æble i hver. Vend æbleskiverne en halv omgang, når dejen har sat sig, og hæld evt. lidt mere dej i. Vend dem den sidste omgang, så de bliver runde, og bag æbleskiverne færdige. Servér med flormelis og resten af de karamelliserede æbler.