othellolagkage
Desserter

Klassisk othellolagkage

Othellolagkagen er en klassisk flødeskumslagkage af luftige bunde, sprøde makroner, en skøn vaniljecreme og chokoladeglasur på toppen samt et tykt lag marcipan hele vejen rundt om kagen. Denne opskrift er lavet af konditor og bagedystdommer Katrine Foged Thomsen, som udfordrede dette års deltagere af Den store bagedyst, til at kreere hendes othellolagkage som årets første hemmelige udfordring. Gør hende kunsten efter derhjemme og forkæl familie og venner.

Tid i alt: 2 t
Antal personer: 12

VANILJECREME

7½ dl sødmælk
2 dl fløde
140 g sukker
75 g maizena
1 stang vanilje, korn herfra

LAGKAGEBUNDE

130 g sukker
200 g æggeblomme
200 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
400 g æggehvide
1 stang vanilje, korn herfra

MAKRONER

150 g marcipan
150 g sukker
60 g æggehvide

KAKAOGLASUR

200 g flormelis
4 spsk. kakao
lidt varmt vand

MARCIPANBÅND

270 g marcipan
180 g flormelis
60 g glukosesirup

PYNT

7½ dl fløde
friske jordbær og citronmelisse
 

Opskrift - sådan laver du en klassisk othellolagkage

 
Vaniljecreme
1. Kog mælken op.
2. Bland tørstofferne sammen.
3. Pisk æggeblommer og fløde i tørstofferne.
4. Når mælken koger, piskes blandingen i. Lad cremen koge godt til den tykner. Afkøl.
 
Lagkagebunde - 2 bradepander
1. Pisk æggeblommer, vanilje og sukker godt sammen.
2. Bland tørstofferne og vend i æggesnapsen.
3. Pisk æggehviderne.
4. Vend det hele sammen.
5. Bag v. 190 grader i to bradepander med bagepapir til let gyldne.
 
 
Makroner
1. Rør marcipan og sukker sammen. Rør æggehviderne i lidt ad gangen.
2. Sprøjt massen ud til makroner på bagepapir.
3. Bag ved 190 grader.
 
Kakaoglasur
Rør ingredienserne sammen til en tyk glasur uden glumper.
 
Marcipanbånd
Ælt marcipan, flormelis og glykosesirup sammen.
 
Samling af kagen
1. Pisk den kolde vaniljecreme godt igennem og tilsæt 1/4 af flødeskummet (pynt).
2. For en kagering med kageplast.
3. Stik 3 lagkageringe ud af dine bunde.
4. Læg ringen på et stykke kagepap, og læg en bund i ringen.
5. Læg et lag vaniljecreme.
6. Læg et lag af smuldrede makroner.
7. Gentag.
8. Læg til sidst en bund på toppen.
9. Lav glasuren og lun den en smule, så den flyder, og smør et lag glasur på toppen.
10. Rul et marcipanbånd og læg det omkring kagen.
11. Sprøjt flødeskum i et pænt mønster langs kanten og pynt med jordbær og citronmelisse.
 
Opskriften er fra "Den store bagedyst" på DR
 
Få alle opskrifterne fra denne uges "Den store bagedyst" på dr.dk/mad