Desserter

Klassisk brownie med julesmag

af Camilla Zarah Lawes 22. marts 2022
Foto: Lars Ranek
En lille lækkerbisken, der smager skønt til et glas gløgg
16 stk

INGREDIENSER

  • 130 g smeltet smør
  • 150 g muscovadosukker
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 100 g hvedemel
  • 40 g god kakao
  • ½ tsk. ingefær
  • ½ tsk. kanel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 100 g mørk chokolade, grofthakket
  • 40 g pistacienødder, lethakkede
  • 40 g tranebær

PYNT

  • 75 smuttede mandler

Smelt smørret, og stil det til side. Pisk æg og de to slags sukker sammen, og rør smørret i. Sigt mel, kakao, ingefær, kanel, bagepulver og vaniljesukker sammen, og rør det i æggemassen. Vend chokoladestykker, pistacienødder og tranebær i dejen. Hæld dejen i en ca. 15 x 20 cm lille bradepande belagt med bagepapir. Drys med mandler, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 170 g i ca. 20-25 minutter. Afkøl kagen, og del den i 16 små firkanter.

Få flere opskrifter på al den skønne julebag