kiksekage
Desserter

Kiksekage i luksusudgave

Glem alt om fedtet palmin - denne kiksekage i luksusudgaven er lavet med god chokolade, smør og kondenseret mælk - og så er den lavet på kun 20 minutter. Få opskriften på kiksekage her.

Det er nok de færreste af os, der ikke husker kiksekagen som er kært minde fra vores barndom. Kiksekagen blev dengang typisk lavet med fedtet palmin. Heldigvis er der gået en del år, og nu er kiksekagen hotteste mode igen. Og de nye opskrifter er helt uden palmin. 

En kiksekage er typisk lavet af vanillekiks lagt i lag i en bageform med en chokolademasse imellem. Kiksekagen bages ikke, men stivner i køleskabet. I denne udgave bruges kondenseret mælk og smør i stedet for æg til at få kiksekagen til at stivne. Serverer du en kiksekage for dine gæster, bliver der ikke et øje tørt!

Kiksekage (20 min/hviletid: natten over):

INGREDIENSER til kiksekage
300 g mørk chokolade 60-75 %
1 dåse sødet kondenseret mælk (400 g)
35 g smør
20 firkantede vaniljekiks (f.eks. fra Bisca)
 
Få 13 nr. af femina + glasvase fra Lyngby Porcelæn for kun 348 kr.
 
PYNT til kiksekage
3-4 spsk. hasselnødder
 

Opskrift - sådan laver du kiksekage:

1. Beklæd en aflang rugbrødsform med husholdningsfilm. Hak chokoladen groft, og læg den i en lille gryde sammen med kondenseret mælk og smør. Lad blandingen smelte ved svag varme. Rør, til chokolademassen er ensartet, og tag gryden af varmen. Læg et tyndt lag i bunden af formen, læg derpå et lag kiks, og fortsæt, til der er 4 lag i alt. Slut af med et lag chokolade.
 
2. Stil kiksekagen tildækket i køleskabet til næste dag. Tag kiksekagen ud af køleskabet 10 minutter før servering, pynt med hakkede hasselnødder, og skær i skiver.
 
Vild med kiksekage og andre mormordesserter? Så prøv en lækker hjemmelavet berliner
 
Vi har samlet 25 opskrifter på gode kager og desserter til dig der bare er vild med med de gode gamle klassiskere. Her får du bl.a. opskrifter på vandbakkelser, klatkager, rødgrød, hindbærsnitter, rødgrød, trifli, gammeldags æblekage, roulade og meget, meget mere