kiksekage
Desserter

Kiksekage i luksusudgave

Glem alt om fedtet palmin - denne kiksekage i luksusudgaven er lavet med god chokolade, smør og kondenseret mælk - og så er den lavet på kun 20 minutter. Få opskriften på kiksekage her.

DET SKAL DU BRUGE

300 g mørk chokolade 60-75 %
1 dåse sødet kondenseret mælk (400 g)
35 g smør
20 firkantede vaniljekiks (f.eks. fra Bisca)

PYNT

3-4 spsk. hasselnødder

Det er nok de færreste af os, der ikke husker kiksekagen som er kært minde fra vores barndom. Kiksekagen blev dengang typisk lavet med fedtet palmin. Heldigvis er der gået en del år, og nu er kiksekagen hotteste mode igen. Og de nye opskrifter er helt uden palmin. 

En kiksekage er typisk lavet af vanillekiks lagt i lag i en bageform med en chokolademasse imellem. Kiksekagen bages ikke, men stivner i køleskabet. I denne udgave bruges kondenseret mælk og smør i stedet for æg til at få kiksekagen til at stivne. Serverer du en kiksekage for dine gæster, bliver der ikke et øje tørt!

 
Opskrift - sådan laver du kiksekage
 
1. Beklæd en aflang rugbrødsform med husholdningsfilm. Hak chokoladen groft, og læg den i en lille gryde sammen med kondenseret mælk og smør. Lad blandingen smelte ved svag varme. Rør, til chokolademassen er ensartet, og tag gryden af varmen. Læg et tyndt lag i bunden af formen, læg derpå et lag kiks, og fortsæt, til der er 4 lag i alt. Slut af med et lag chokolade.
 
2. Stil kiksekagen tildækket i køleskabet til næste dag. Tag kiksekagen ud af køleskabet 10 minutter før servering, pynt med hakkede hasselnødder, og skær i skiver.