Desserter

Kanelstjerner med mandler

af Camilla Biesbjerg Markussen, Camilla Zarah Lawes og Carsten Kyster 29. marts 2022
Foto: Betina Hastoft og Columbus Leth
De sprøde kanelstjerner smager skønt til en kop kaffe eller te.
24 stk

INGREDIENSER

  • 3 æggehvider
  • 1 knsp. salt
  • 250 g flormelis + lidt til drys
  • 300 g mandler
  • 1 spsk. stødt kanel
  • ¼ tsk. revet muskatnød

1. Pisk æggehvider og salt sammen i en skål med en elpisker, til æggehviderne er stive. Pisk derefter flormelis i lidt efter lidt, ad ca. 3 omgange, til hviderne er cremede og blanke. Tag 1 dl af de piskede hvider fra, og gem det. Blend mandlerne til fint mandelmel sammen med kanel og muskatnød i en foodprocessor/minihakker, og rør det godt sammen med de piskede æggehvider til en fast dej. Sæt dejen på køl i 1 time.

 

2. Tænd ovnen på 160°. Rul dejen ud på et bord drysset med flormelis til en stor tynd plade på ca. ½ cm i tykkelsen. Stik dejen ud med en stjerneudstikker på ca. 5 cm i diameter. Læg stjernerne på en bageplade med bagepapir. Kom den gemte piskede æggehvide i en lille sprøjtepose, og sprøjt den på stjernerne. Bag kagerne gyldne i ovnen i ca. 15-20 minutter. Afkøl på en bagerist.

 

PRØV OGSÅ: Vaniljekranse