Desserter

Kærnemælkshorn med citronremonce

af Susanne Palmqvist 14. februar 2022
Foto: Anders Schønnemann
Lækre små horn, der passer godt til både te og kaffe. Jeg bager dem ret små, for det synes jeg er lækkert. Kom endelig ikke for meget remonce i hver, så løber det bare ud. De kan pyntes med lidt glasurstriber og citronskal eller bare spises, som de er.
20 stk

Kærnemælkshorn

  • 250 g hvedemel
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • 165 g koldt smør
  • 25 g gær
  • 1 dl kærnemælk

REMONCE

  • 50 g blødt smør
  • 50 g sukker
  • 25 g groftrevet marcipan
  • fintrevet skal af 2 økocitroner
  • lidt citronsaft

ENDVIDERE

  • æg til pensling

PYNT

  • 1 pose mandelflager
  • evt. glasur
  • evt. revet citronskal

1. Bland mel, sukker, vaniljesukker og salt. Skær smørret i små stykker, og smuldr det i dejen. Rør gæren ud i kold kærnemælk, og hæld det i dejen. Saml dejen hurtigt med hænderne (den er lidt klistret, men det skal den være). Stil den tildækket til hævning i 1½ time.

2. Rør imens remoncen.

3. Del dejen i to, og rul hver del ud til en cirkel på et godt melstrøet bord. Skær hver cirkel i 8-12 trekanter. Kom en skefuld remonce på i den brede ende, og rul hornene sammen. Læg dem på plader med sammenføjningen nedad, og pensl med sammenpisket æg eller æggehvide. Drys med mandler. Lad dem efterhæve ½ time. Bages i en 200° varm ovn 15-20 minutter. Afkøl på rist.

4. Pynt evt. med tynde striber glasur og revet citronskal. Kan fryses med eller uden glasur. Kan holde sig 3-4 dage i dåse.

PRØV OGSÅ

Tiramisu med citron og chokolade - få opskriften her

Muffins med hvid chokolade og citron - få opskriften her