

Kærnemælkshorn med citronremonce
Kærnemælkshorn
- 250 g hvedemel
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 nip salt
- 165 g koldt smør
- 25 g gær
- 1 dl kærnemælk
REMONCE
- 50 g blødt smør
- 50 g sukker
- 25 g groftrevet marcipan
- fintrevet skal af 2 økocitroner
- lidt citronsaft
ENDVIDERE
- æg til pensling
PYNT
- 1 pose mandelflager
- evt. glasur
- evt. revet citronskal
1. Bland mel, sukker, vaniljesukker og salt. Skær smørret i små stykker, og smuldr det i dejen. Rør gæren ud i kold kærnemælk, og hæld det i dejen. Saml dejen hurtigt med hænderne (den er lidt klistret, men det skal den være). Stil den tildækket til hævning i 1½ time.
2. Rør imens remoncen.
3. Del dejen i to, og rul hver del ud til en cirkel på et godt melstrøet bord. Skær hver cirkel i 8-12 trekanter. Kom en skefuld remonce på i den brede ende, og rul hornene sammen. Læg dem på plader med sammenføjningen nedad, og pensl med sammenpisket æg eller æggehvide. Drys med mandler. Lad dem efterhæve ½ time. Bages i en 200° varm ovn 15-20 minutter. Afkøl på rist.
4. Pynt evt. med tynde striber glasur og revet citronskal. Kan fryses med eller uden glasur. Kan holde sig 3-4 dage i dåse.
PRØV OGSÅ