Desserter

Kærnemælkshorn med citronremonce

af Susanne Palmqvist 30. september 2013
Foto: Anders Schønnemann
Lækre små horn, der passer godt til både te og kaffe. Jeg bager dem ret små, for det synes jeg er lækkert. Kom endelig ikke for meget remonce i hver, så løber det bare ud. De kan pyntes med lidt glasurstriber og citronskal eller bare spises, som de er.

Kærnemælkshorn med citronremonce (16-24 stk., afhængig af størrelsen)

INGREDIENSER

250 g hvedemel1 spsk. sukker1 tsk. vaniljesukker1 nip salt165 g koldt smør25 g gær1 dl kærnemælk

REMONCE50 g blødt smør50 g sukker25 g groftrevet marcipanfintrevet skal af 2 økocitronerlidt citronsaft

ENDVIDEREæg til pensling

PYNT1 pose mandelflagerevt. glasurevt. revet citronskal

Opskrift - sådan laver du kærnemælkshorn med citronremonce

1. Bland mel, sukker, vaniljesukker og salt. Skær smørret i små stykker, og smuldr det i dejen. Rør gæren ud i kold kærnemælk, og hæld det i dejen. Saml dejen hurtigt med hænderne (den er lidt klistret, men det skal den være). Stil den tildækket til hævning i 1½ time.

2. Rør imens remoncen.

3. Del dejen i to, og rul hver del ud til en cirkel på et godt melstrøet bord. Skær hver cirkel i 8-12 trekanter. Kom en skefuld remonce på i den brede ende, og rul hornene sammen. Læg dem på plader med sammenføjningen nedad, og pensl med sammenpisket æg eller æggehvide. Drys med mandler. Lad dem efterhæve ½ time. Bages i en 200° varm ovn 15-20 minutter. Afkøl på rist.

4. Pynt evt. med tynde striber glasur og revet citronskal. Kan fryses med eller uden glasur. Kan holde sig 3-4 dage i dåse.

PRØV OGSÅ

Tiramisu med citron og chokolade - få opskriften her

Muffins med hvid chokolade og citron - få opskriften her