Pebernødder med citron og mandel
Desserter

Kæmpe-pebernødder med citron og mandler

af Camilla Zarah Lawes 21. februar 2022
Foto: Lars Ranek
Det her er min mormors opskrift på pebernødder. Hun bagte dem ikke så store, men jeg kan godt lide at kunne bide af dem.
35 stk

PEBERNØDDER

  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. hjortetaksalt
  • 1 tsk. kardemomme
  • ½ tsk. ingefær
  • ½ tsk. kanel
  • 1 tsk. friskkværnet peber
  • fintrevet skal af ½ økologisk citron
  • 125 g sukker
  • 75 g koldt smør
  • 50 g mandler
  • 2 æg

Bland mel og alle krydderier sammen i en stor skål. Vend citronskal og sukker i. Skær smørret i små stykker, og ælt det hele sammen til en dej. Blend mandlerne let groft. Vend dem i dejen, og saml dejen med de sammenpiskede æg (dejen skal ikke æltes, men trykkes sammen). Stil den i køleskabet i en time. Del dejen i 4 stykker, og tril den til lange, 3 cm tykke pølser. Skær hver pølse i 2 cm små stykker, og tril dem til kugler. Sæt pebernødderne på en bageplade med bagepapir. Bag dem midt i en 200° varm ovn i 10 minutter, til de er gyldne.

 

LÆS OGSÅ: Krydrede pebernødder

Få flere opskrifter på al den skønne julebag  

LÆS OGSÅ: Hjemmelavede brunkager