Desserter

Julemuffins med karamelsauce

af Camilla Zarah Lawes 29. marts 2022
Foto: Lars Ranek
Der er dadler, abrikoser, figner og alle de skønne julekrydderier i de lækre julemuffins. Hæld karamelsaucen over kagerne, så snart du tager dem ud af ovnen.
12 stk

INGREDIENSER

  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 100 g smeltet smør
  • 2 dl cremefraiche
  • 50 g abrikoser
  • 50 g dadler
  • 50 g figner
  • 50 g mandler
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt nelliker
  • ½ tsk. stødt ingefær

KARAMELSAUCE

  • 50 g farin
  • 60 g smør
  • ¼ dl fløde
  • 1 knsp. salt

ENDVIDERE

  • muffinforme til høje muffins

Pisk sukker og æg let sammen, og rør smør og cremefraiche i. Skær de tørrede frugter i små terninger, og vend dem med mel, bagepulver, kanel, nelliker og ingefær. Vend det hele i æggeblandingen. Fordel dejen i muffinforme. Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 190° i 10-12 minutter. Kog ingredienserne til karamelsaucen sammen til en tyk sirup, og lad den køle let af. Hæld lidt over hver muffin, og servér straks.

Få flere opskrifter på al den skønne julebag