Desserter

Julecookies med lys chokolade og nødder

af Camilla Zarah Lawes 15. november 2012
Foto: Lars Ranek
Lækre klassiske chokolade-cookies – mums!
30 stk

DET SKAL DU BRUGE

  • 125 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • korn fra en stang vanilje
  • 1 æg
  • 225 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 100 g mælkechokolade
  • 100 g hasselnødder

Rør smør, sukker og vaniljekorn sammen. Tilsæt ægget, og rør godt. Bland hvedemel, bagepulver og salt, og vend det i dejen. Hak chokoladen let fint, og kom den i dejen sammen med nødderne. Rul dejen til en 5 cm tyk pølse, pak den ind i husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i minimum 60 minutter.
Tag dejen ud, og skær den ½ cm tykke skiver. Sæt dem på en bageplade med bagepapir med god afstand mellem hver, da småkagerne flyder ud. Bag småkagerne i en 180° varm ovn i 8 minutter, og lad dem afkøle på en rist.

TIP: Dejen kan fryses, så når du bliver lidt lækkersulten, kan du tø dejen op, skære småkagerne ud og bage dem

Få flere opskrifter på al den skønne julebag

Andre lækre opskrifter