https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/jul/mad/2012/11/1246-julens-bedste-kager/1246-julebag-julecookies-copy-2.jpg
Mad

Julecookies med lys chokolade og nødder

15. november 2012
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Lækre klassiske chokolade-cookies – mums!
30 stk

DET SKAL DU BRUGE

  • 125 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • korn fra en stang vanilje
  • 1 æg
  • 225 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 100 g mælkechokolade
  • 100 g hasselnødder

Rør smør, sukker og vaniljekorn sammen. Tilsæt ægget, og rør godt. Bland hvedemel, bagepulver og salt, og vend det i dejen. Hak chokoladen let fint, og kom den i dejen sammen med nødderne. Rul dejen til en 5 cm tyk pølse, pak den ind i husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i minimum 60 minutter.
Tag dejen ud, og skær den ½ cm tykke skiver. Sæt dem på en bageplade med bagepapir med god afstand mellem hver, da småkagerne flyder ud. Bag småkagerne i en 180° varm ovn i 8 minutter, og lad dem afkøle på en rist.

TIP: Dejen kan fryses, så når du bliver lidt lækkersulten, kan du tø dejen op, skære småkagerne ud og bage dem

Få flere opskrifter på al den skønne julebag

Læs også