klatkager
Mad

Julebrunch: Klatkager med kirsebærsyltede skovbær

19. juli 2021
af Louisa Lorang
Foto: Stine Christiansen/Skovdal & Skovdal
Klatkager er efter min mening endnu skønnere end risengrød. Skal du skynde dig, kan du købe færdig risengrød og bruge den. Den er ofte lidt tyndere end hjemmelavet, så brug evt. en smule ekstra i forhold til opskriften
2 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

Det skal du bruge

  • 2 æggehvider
  • 1 spsk. sukker
  • 5 dl kold risengrød
  • 2 æggeblommer
  • korn af ½ stang vanilje
  • smør til stegning

Grød til klatkager

  • 1 dl grødris
  • ½ l sødmælk
  • 1 nip salt

Bær til klatkager

  • 300 g skovbær
  • 1 dl god kirsebærvin, f.eks. fra Frederiksdal
  • 1 dl sukker

Topping til klatkager

  • revet hvid chokolade, f.eks. Valrhona

Opskrift - sådan laver du Klatkager med kirsebærsyltede skovbær

  1. Kom ris og sødmælk i en gryde med et nip salt.
  2. Kog op, og skru helt ned for varmen.
  3. Kog grøden i 30-35 minutter. Rør jævnligt.
  4. Tag gryden af varmen, og lad grøden køle helt ned i køleskab, gerne natten over.
  5. Kom bær, kirsebærvin og sukker i en gryde, og lad det koge op, til sukkeret er smeltet. Lad det køle lidt.
  6. Pisk æggehviderne stive med sukker.
  7. Rør æggeblommer og vanilje med risengrøden, og vend hviderne i.
  8. Steg ca. 12 små klatkager i smør på en varm pande.
  9. Anret dine klatkager med lune bær og revet hvid chokolade. Servér straks dine klatkager.

Læs også