jordbærcheesecake
Desserter

Jordbærcheesecake i glas

af Gitte Heidi Rasmussen 27. juni 2018
Foto: Betina Hastoft
Det ser pænt ud når du potionsanretter desserten i glas. Og denne cheesecake smager helt fantastisk og passer perfekt som punktum efter en god middag med dine gæster. Her får du opskriften på jordbærcheesecake i glas
6 personer
Tid i alt 30 min

CRUMBLE

  • 50 g smeltet smør
  • 25 g hakket hvid chokolade
  • 75 g knuste kammerjunkere
  • ½ stang vanilje
  • 100 g hakkede mandler, nødder og/eller pistaciekerner

SIRUP

  • 200 g jordbær
  • 50 g sukker

KOLDSKÅLSCREME

  • 250 g mascarpone eller anden flødeost
  • ½ dl citronsaft
  • Revet skal af ½ usprøjtet citron
  • ½ stang vanilje
  • 100 g flormelis
  • 200 g græsk yoghurt 10 %

DESUDEN

  • 300 g jordbær

Opskrift - sådan laver du jordbærcheesecake i glas

  1. Knus kammerjunkerne og hak chokolade, mandler og nødder. Vend det hele i smeltet smør og sæt blandingen til afkøling.   2. Bring de 200 g jordbær og sukkeret langsomt i kog og lad det simre, til bærrene er møre. Si siruppen.   3. Pisk mascarpone, citronsaft og -skal, vaniljekorn og flormelis til en tyk og luftig creme. Vend yoghurten i, smag til og sæt det på køl.   4. Skyl og nip de 300 g jordbær og skær dem i mindre stykker.   5. Læg crumble, creme, sirup og bær lagvis i portionsglas og servér.   PRØV OGSÅ: Cheesecake med blåbær