Opskrift på jødekager
Desserter

Jødekager opskrift

24. november 2014
25. november 2014 - af Gitte Heidi Rasmussen, foto: Bjørn Jakobsen
Jødekager er en klassiker til julens store hjemmebageri - prøv at udstik kagerne i andre former f.eks. hjerter eller snefnug

DET SKAL DU BRUGE

  • 250 g hvedemel
  • ½ tsk hjortetaksalt
  • 125 g sukker
  • 175 g smør
  • 1 æggeblomme
  • 1 æg til pensling

PYNT

  • Kanel
  • Perlesukker
  • 50 g mandler

Jødekager er indbegrebet af jul, og er en af de mest populære småkager at lave. Jødekagen stammer fra 1700-tallet, fordi jødekager blev solgt på jørdiske bagerier. Igennem tiderne er der blevet lavet mange forskellige versioner af opskrifter på jødekager, og de er blevet fornyet på ny. Denne opskrift på jødekager er traditionel, lige til og nem at lave.

God fornøjelse! 

 

 

Er du vild med jul og jødekager, så prøv også denne opskrift på pebernødder

 

Opskrift - sådan laver du jødekager

  1. Bland mel, hjortetaksalt og sukker.
  2. Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med æg. Lad dejen hvile i køleskabet et par timer.
  3. Rul dejen ud og skær den i ruder med en klejnespore eller udstik til ca. 5 x 5 cm.
  4. Læg kagerne på bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg.
  5. Bland kanel og perlesukker.
  6. Drys blandingen og hakkede mandler på kagene og bag dem ved 200 grader i ca. 5 min.
  7. Lad kagerne afkøle på bagerist og opbevar i en tætsluttende dåse.

SØNDAG har samlet julens bedste hjemmebag, find alle opskrifterne her  

Få flere opskrifter på julens bedste småkager ved at kigge i galleriet nedenunder

De bedste julesmåkager - få opskrifterne her!

Sprøde og kryderede brunkager er et must i julen. Få opskriften på brunkager her
Hvorfor hedder det jødekager, når der ikke er nogen jøder i? Få opskriften på jødekager her
Hvorfor gøre det mere besværligt, end det er? 1 grunddej giver 3 forskellige slags julesmåkager. Få grundopskriften og opskriften på de 3 slags småkager her
Ja, man kommer til at lugte af friture, men hjemmekogte klejner slår altså dem, man køber, med flere længder. Få opskriften på julens bedste klejner her
Om finskbrød er særligt finske, ved jeg ikke. Men jeg ved at de finde småkager er super lækre. Få opskriften på finskbrød her
Korendekager er en lidt gammeldags småkager, men leopardpletter er jo moderne, så hvorfor ikke på småkager? Få opskriften på korendekager her
Rigtige pebernødder skal være små og sprøde, lige til en mundfuld. Så kan man jo hurtigt nappe en mere. Få opskriften på sprøde pebernødder her
Så kan du godt finde dine fineste udstiksforme frem! For kun fantasien (og dine udstikkere) sætter grænse for, hvordan svenske pepparkakor skal se ud. Få opskriften på svenske pepparkakor her
Her er klassikeren over dem alle - vanillekranse. For det bliver jo ikke rigtig jul, før vi har proppet lidt for mange vanillekranse i os. Få opskriften på farmors vanillekranse her

Biscotti med valnødder

Få opskriften her

Andre lækre opskrifter