Islagkage med blåbær og nøddebunde
Mad

Islagkage med blåbær og nøddebunde

9. august 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Den lilla blåbæris lægger sig kærligt mellem bunde af mandel og hasselnød, alt imens de spiselige blomster på toppen byder op til en sød sommerdans. Her får du opskriften på islagkage med blåbær og nøddebunde
25 min12 personer
Tid i alt 55 min

NØDDEBUNDE

  • 100 g hasselnøddekerner
  • 150 g mandler
  • 5 æggehvider
  • 100 g rørsukker

BLÅBÆRIS

  • 250 g blåbær fra frost
  • 5 æggeblommer
  • 100 g rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • ½ liter piskefløde

PYNT

  • Spiselige blomster
  • 125 g blåbær

Opskrift - sådan laver du islagkage med blåbær og nøddebunde

1. Nøddebunde: Tænd ovnen på 175°. Hak hasselnødder og mandler til groft mel i en foodprocessor. Pisk æggehviderne stive med elpisker. Tilsæt sukker, og pisk, til sukkeret er opløst. Vend de piskede æggehvider sammen med nøddemelet. Beklæd 2 bageplader med bagepapir, og fordel dejen i 2 lige store lagkagebunde på hver sin bageplade. Mål gerne efter den springform, islagkagen skal samles i, så størrelsen bliver korrekt. Bag bundene i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gyldne og faste. Læg de bagte bunde på en bagerist, så siden med bagepapir ligger øverst. Vent med at fjerne papiret, til bundene er kølet helt af. 2. Blåbæris: Hæld blåbær i en gryde, og bring dem i kog. Lad dem simre i 15 minutter, så væden koger lidt ind. Hæld blåbærsaucen i en skål, og stil den i køleskabet, så den kan køle helt af. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps med elpisker. Pisk fløden til skum i en anden, større skål, og vend æggesnapsen i. Vend forsigtigt halvdelen af den afkølede blåbærsauce i. 3. Samling og pynt: Beklæd springformen med bagepapir, og læg en lagkagebund i formen. Fordel halvdelen af blåbæriscremen over. Hæld lidt af den resterende blåbærsauce over, og rør det let rundt i iscremen, så der danner sig en hvirvel. Læg den anden lagkagebund ovenpå, og fordel resten af iscremen over. Rør den sidste mængde blåbærsauce i som en hvirvel, og dæk formen med husholdningsfilm. Stil islagkagen i fryseren i mindst 4 timer. Tag den ud ca. 10 minutter før servering. Servér med bær, og pynt med spiselige blomster. PRØV OGSÅ: Nougat-islagkage med krokant og karamel

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også