chokolademousse
Desserter

Hvid chokolademousse med jordbær

Nyd den dejlige kombination af hvid chokolade og jordbær sammen med et glas mousserende dessertvin. Her får du opskriften på hvid chokolademousse med jordbær

Hvid chokolademousse med jordbær til 4 personer

 

DET SKAL DU BRUGE TIL HVID CHOKOLADEMOUSSE

150 g hvid chokolade, groft hakket
2½ dl piskefløde
6 æggeblommer (3 bægre pasteuriserede)
50 g rørsukker
250 g jordbær

Læs også: Chokolademousse classic

PYNT:
hele jordbær (dem der ikke bruges til moussen)
50 g hvid chokolade, høvlet

Opskrift - sådan laver du hvid chokolademousse med jordbær

 

Læs også: Nemesis - verdens bedste chokoladekage

Smelt chokoladen meget forsigtigt over et vandbad. Pisk fløden til skum, og stil det til side. Pisk æggeblommerne hvide med sukkeret, og rør den flydende chokolade i. Vend flødeskummet i chokoladeblandingen lidt ad gangen. Skær 8-10 stk. af jordbærrene i tykke skiver på den høje led. Sæt skiverne hele vejen rundt i 4 dessertglas. Fordel moussen op ad og over jordbærrene, og sæt glassene på køl i minimum 4 timer. Høvl chokoladen med en skarp kniv, og drys den som pynt. Servér med resten af de hele jordbær som et friskt tilbehør.

Prøv også: Fragilité med hvid chokolade

Prøv også: Mandelmarengs med is og jordbær