Desserter

Honningkage med syltet appelsinskal

af Camilla Biesbjerg Markussen og Maja Ambeck Vase, 14. februar 2022
Foto: Betina Hastoft og Columbus Leth
Skøn kage der smager af jul. Kagen kan holde sig ca. 1 uge, hvis den pakkes i lufttæt emballage og opbevares tørt og køligt.
12 stk

Honningkage

  • 160 g brun farin
  • 175 g flydende honning
  • 1 dl vand
  • 35 g smør
  • 350 g hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. natron
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. stødte nelliker
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • 2 små æg
  • 75 g syltet appelsinskal, f.eks. fra Dr. Oetker
  • ½ dl kærnemælk
  • 1 aflang brødform, ca. 1 l
  • bagepapir og smør til formen

TIL SERVERING

  • smør, evt. abrikos- eller appelsinmarmelade

1. Tænd ovnen på 170°. Beklæd formen med bagepapir, og smør papiret med lidt smør. Bland brun farin, honning, vand og smør i en gryde, og lad det smelte langsomt. Bring det herefter i kog, og lad det småkoge, til farinen er helt opløst. Tag gryden fra varmen, og lad blandingen køle helt af.

 

2. Bland mel, salt, natron og alle krydderierne sammen i en skål. Rør æggene i den afkølede honningblanding, og sigt derefter melblandingen i. Rør dejen jævn og glat. Hak den syltede appelsinskal fint, og vend den i dejen sammen med kærnemælken. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 1 time. Tjek, om den er gennembagt, ellers skal den have ca. 5 minutter mere i ovnen. Afkøl kagen. Skær den i tykke skiver, og servér med et godt lag koldt smør og evt. marmelade.

 

Flere lækre opskrifter til den søde adventshygge

Macarons med mælkechokolade og kanel

Kanelkage med chokoladecreme & pebermynteknas

Kærnemælkshorn med marcipan

Miniflødeboller med brændte mandler & appelsinskum

Bløde lakridskarameller med flagesalt