

Honningkage med syltet appelsinskal
Honningkage
- 160 g brun farin
- 175 g flydende honning
- 1 dl vand
- 35 g smør
- 350 g hvedemel
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. natron
- 2 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. stødt kardemomme
- ½ tsk. stødte nelliker
- ½ tsk. stødt ingefær
- 2 små æg
- 75 g syltet appelsinskal, f.eks. fra Dr. Oetker
- ½ dl kærnemælk
- 1 aflang brødform, ca. 1 l
- bagepapir og smør til formen
TIL SERVERING
- smør, evt. abrikos- eller appelsinmarmelade
1. Tænd ovnen på 170°. Beklæd formen med bagepapir, og smør papiret med lidt smør. Bland brun farin, honning, vand og smør i en gryde, og lad det smelte langsomt. Bring det herefter i kog, og lad det småkoge, til farinen er helt opløst. Tag gryden fra varmen, og lad blandingen køle helt af.
2. Bland mel, salt, natron og alle krydderierne sammen i en skål. Rør æggene i den afkølede honningblanding, og sigt derefter melblandingen i. Rør dejen jævn og glat. Hak den syltede appelsinskal fint, og vend den i dejen sammen med kærnemælken. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 1 time. Tjek, om den er gennembagt, ellers skal den have ca. 5 minutter mere i ovnen. Afkøl kagen. Skær den i tykke skiver, og servér med et godt lag koldt smør og evt. marmelade.
Flere lækre opskrifter til den søde adventshygge
Macarons med mælkechokolade og kanel
Kanelkage med chokoladecreme & pebermynteknas