Honningbagte figner med vaniljecrumble og mascarponecreme
12. september 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
En rigtig lækker voksendessert. Fignerne får en dyb, intens smag, når de bages i ovnen med honning og cognac.Her får du opskriften på honningbagte figner med vaniljecrumble og mascarponecreme
35 min4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min
DET SKAL DU BRUGE
8 friske figner
4 spsk. honning
2 spsk. cognac
evt. skovsyre til pynt
VANILJECRUMBLE
50 g smør
korn af ½ vaniljestang
100 g grovvalsede havregryn
25 g rørsukker
1 spsk. honning
MASCARPONECREME
250 g mascarpone
2 spsk. cognac
3 spsk. honning
Opskrift - sådan laver du honningbagte figner med vaniljecrumble og mascarponecreme
1. VANILJECRUMBLE: Tænd ovnen på 180°. Skær smør i små tern, og smuldr det sammen med vaniljekorn, havregryn, sukker og honning i en skål. Fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 15 minutter, til den er gylden og sprød. Lad det køle af på bagepladen. 2. Skru ovnen op til 250°. Rør honning og cognac sammen i en skål. Skyl fignerne, og stil dem i et ovnfast fad. Skær et dybt kryds i hver figen, og hæld honning-cognac-blandingen over. Bag fignerne i ovnen i 20 minutter. 3. MASCARPONECREME: Rør mascarpone sammen med cognac og honning. 4. Servér de bagte figner med mascarponecreme og vaniljecrumble. Pynt evt. med skovsyre. PRØV OGSÅ: Crumble med æble, tranebær og ingefær