Honningbagte figner med vaniljecrumble og mascarponecreme
Desserter

Honningbagte figner med vaniljecrumble og mascarponecreme

af Emma Martiny 12. september 2018
Foto: Winnie Methmann
En rigtig lækker voksendessert. Fignerne får en dyb, intens smag, når de bages i ovnen med honning og cognac.Her får du opskriften på honningbagte figner med vaniljecrumble og mascarponecreme
35 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 8 friske figner
  • 4 spsk. honning
  • 2 spsk. cognac
  • evt. skovsyre til pynt

VANILJECRUMBLE

  • 50 g smør
  • korn af ½ vaniljestang
  • 100 g grovvalsede havregryn
  • 25 g rørsukker
  • 1 spsk. honning

MASCARPONECREME

  • 250 g mascarpone
  • 2 spsk. cognac
  • 3 spsk. honning

Opskrift - sådan laver du honningbagte figner med vaniljecrumble og mascarponecreme

 

1. VANILJECRUMBLE: Tænd ovnen på 180°. Skær smør i små tern, og smuldr det sammen med vaniljekorn, havregryn, sukker og honning i en skål. Fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 15 minutter, til den er gylden og sprød. Lad det køle af på bagepladen.   2. Skru ovnen op til 250°. Rør honning og cognac sammen i en skål. Skyl fignerne, og stil dem i et ovnfast fad. Skær et dybt kryds i hver figen, og hæld honning-cognac-blandingen over. Bag fignerne i ovnen i 20 minutter.   3. MASCARPONECREME: Rør mascarpone sammen med cognac og honning.    4. Servér de bagte figner med mascarponecreme og vaniljecrumble. Pynt evt. med skovsyre.   PRØV OGSÅ: Crumble med æble, tranebær og ingefær