Desserter

Høost med sesamdressing og rugbrødschips

af Camilla Zarah Lawes 2. marts 2022
Foto: Columbus Leth
Nytårsmenu: Giv den fuld gas med den perfekte nytårsmenu. Her får du opskriften på en skøn mellemret bestående af høost med sesamdressing og rugbrødschips
6 personer

INGREDIENSER

  • 300 g Høost

SESAMDRESSING

  • 2 spsk. hvid balsamicoeddike
  • 7 spsk. flydende honning
  • 3 spsk. sorte sesamfrø

RUGBRØDSCHIPS

  • daggammelt rugbrød
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. flagesalt
  • Skær osten i 6 stykker.

Sorte sesamfrø har en let salt smag og ser flotte ud sammen med den lyse ost.

1. Sesamdressing: Hæld eddike i en lille gryde. Kog det op, og tilsæt honning. Kog op igen, sluk så for kogepladen, og rør sesamfrø i.

 

2. Rugbrødschips: Skær rugbrødet i meget tynde skiver. Del dem i kvarter, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie, og drys med salt. Bag dem sprøde i ovnen ved 180° i ca. 7 minutter. Lad dem køle af på en rist.

 

3. Servering: Skær osten i 6 stykker, og anret dem på 6 tallerkener. Hæld sesamdressing over, og læg rugbrødschips ved.

 

VINMENU

Le Arche Prosecco: Vinen er tør, men har samtidig en blød smag.

Selaks Sauvignon Blanc: Flot, klar og rank stil, som bakkes op af en dejlig frugtsyre.

Chablis La L’arme D’or: Vinen har en lys gul farve, en duft af blomster og et hint af røg.

Masi Modello Hvid: Tør med harmonisk syre og en god smøragtig fylde. 

Lindemans Pinot Noir: Fyldig vin med en frugtrig smag.

Contrada di San Felice: Mørk, tæt og markant med en god portion garvesyre.