Desserter

Høost med sesamdressing og rugbrødschips

af Camilla Zarah Lawes 27. december 2014
Foto: Columbus Leth
Nytårsmenu: Giv den fuld gas med den perfekte nytårsmenu. Her får du opskriften på en skøn mellemret bestående af høost med sesamdressing og rugbrødschips

Høost med sesamdressing og rugbrødschips til 6 personer

Sorte sesamfrø har en let salt smag og ser flotte ud sammen med den lyse ost.   INGREDIENSER 300 g Høost   SESAMDRESSING 2 spsk. hvid balsamicoeddike 7 spsk. flydende honning 3 spsk. sorte sesamfrø   RUGBRØDSCHIPS daggammelt rugbrød 2 spsk. olivenolie 1 spsk. flagesalt Skær osten i 6 stykker.  

Opskrift - sådan laver du høost med sesamdressing og rugbrødschips

  1. Sesamdressing: Hæld eddike i en lille gryde. Kog det op, og tilsæt honning. Kog op igen, sluk så for kogepladen, og rør sesamfrø i.   2. Rugbrødschips: Skær rugbrødet i meget tynde skiver. Del dem i kvarter, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie, og drys med salt. Bag dem sprøde i ovnen ved 180° i ca. 7 minutter. Lad dem køle af på en rist.   3. Servering: Skær osten i 6 stykker, og anret dem på 6 tallerkener. Hæld sesamdressing over, og læg rugbrødschips ved.   VINMENU Le Arche Prosecco: Vinen er tør, men har samtidig en blød smag. Selaks Sauvignon Blanc: Flot, klar og rank stil, som bakkes op af en dejlig frugtsyre. Chablis La L’arme D’or: Vinen har en lys gul farve, en duft af blomster og et hint af røg. Masi Modello Hvid: Tør med harmonisk syre og en god smøragtig fylde.  Lindemans Pinot Noir: Fyldig vin med en frugtrig smag. Contrada di San Felice: Mørk, tæt og markant med en god portion garvesyre.