Hjemmelavet rabarber-marmelade
Desserter

Hjemmelavet rabarber-marmelade

18. oktober 2011Opdateret 5. april
af Julie Hey
Hjemmelavet rabarber-marmelade, som kan serveres til scones og vil være perfekte til et teselskab fyldt med lækkerier...

Det skal du bruge

  • 500 g rensede rabarber, evt. fra frost
  • 1 dl sukker (90 g)
  • ½ vaniljestang
  • ½ dl vand
  • Atamonskyllede glas

Fremgangsmåde

  1. Skyl rabarberne og fjern enderne.
  2. Skær stænglerne i mindre stykker, læg dem i en gryde og vend med sukker.
  3. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom korn og -stang i gryden. Tilsæt vand og kog rabarberne møre i 10-15 min. ved middelvarme.
  4. Køl rabarbermarmeladen ned og server den til lune scones.
  5. Opbevares i Atamonskyllede glas i køleskabet.

Se flere opskrifter på marmelade og syltetøj her.

Læs også