Desserter

Hjemmelavet rabarber-marmelade

18. oktober 2011
af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
Hjemmelavet rabarber-marmelade, som kan serveres til scones og vil være perfekte til et teselskab fyldt med lækkerier...

Hjemmelavet rabarber-marmelade, som kan serveres til scones og vil være perfekte til et teselskab fyldt med lækkerier...

Rabarber­marmelade (Tid: 20 min.)

Server marmeladen f.eks. til scones. Teen er Hvid Symfoni med hyldeblomst og granatæble fra A.C. Perchs Thehandel til 43 kr. for 100 g.

Ingredienser Fremgangsmåde

500 g rensede rabarber,evt. fra frost1 dl sukker (90 g)½ vaniljestang½ dl vandAtamonskyllede glas

 

Skyl rabarberne og fjern enderne.

Skær stænglerne i mindre stykker, læg dem i en gryde og vend med sukker.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom korn og -stang i gryden. Tilsæt vand og kog rabarberne møre i 10-15 min. ved middelvarme.

Køl rabarbermarmeladen ned og server den til lune scones.

Opbevares i Atamonskyllede glas i køleskabet.

Er du vild med kage?

På facebook-gruppen "Jeg elsker kage" kan du møde mere end 13.000 andre kageelskere, som dagligt deler ud af deres opskrifter og gode tips... Besøg gruppen HER