Hjemmelavet lemoncurd + lækker curdlagkage
Mad

Hjemmelavet lemoncurd + lækker curdlagkage

17. februar 2022
af Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
Lemoncurd er en slags syrlig smør-honning. Lav din egen lemoncurd og brug den til bagværk, kager, på brød eller til glasering. Her får du opskriften på hjemmelavet lemoncurd og en opskrift på en skøn curdlagkage
Tid i alt 3 t og 0 min

HJEMMELAVET LEMONCURD

  • 3 usprøjtede citroner 
  • 200 g sukker 
  • 2 æg
  • 100 g smør
  • 1 stort patentglas 

Hjemmelavet lemoncurd + lækker curdlagkage

  1. Skær skallen af en enkelt citron i lange brede strimler. Undgå at få den hvide, bitre hinde med. Pres alle citronerne for saft.
  2. Kom citronskal, -saft og sukker i en gryde og varm det op under omrøring, til sukkeret smelter.
  3. Tilsæt æg, varm massen op og rør konstant rundt i den, til den tykner. Det tager ca. 10 min.
  4. Tilsæt smør i tern og rør rundt, til det smelter. Tag citronskallen op og hæld blandingen på et atamonskyllet patentglas.
  5. Sæt på køl (3-5 timer) og lad det stivne. Servér evt. på morgenbrød, til pandekager eller brug det i bagværk.

Læs også