

Desserter
Hjemmelavet lemoncurd + lækker curdlagkage
af Julie Hey
17. februar 2022
Foto: Betina Hastoft
Lemoncurd er en slags syrlig smør-honning. Lav din egen lemoncurd og brug den i bagværk, kager, på brød eller til glasering. Her får du opskriften på hjemmelavet lemoncurd og en opskrift på en skøn curdlagkage
Tid i alt 3 t og 0 min
HJEMMELAVET LEMONCURD
- 3 usprøjtede citroner
- 200 g sukker
- 2 æg
- 100 g smør
- 1 stort patentglas
HJEMMELAVET LEMONCURD
Skær skallen af en enkelt citron i lange brede strimler. Undgå at få den hvide, bitre hinde med. Pres alle citronerne for saft. Kom citronskal, -saft og sukker i en gryde og varm det op under omrøring, til sukkeret smelter. Tilsæt æg, varm massen op og rør konstant rundt i den, til den tykner. Det tager ca. 10 min. Tilsæt smør i tern og rør rundt, til det smelter. Tag citronskallen op og hæld blandingen på et atamonskyllet patentglas. Sæt på køl og lad det stivne. Servér evt. på morgenbrød, til pandekager eller brug det i bagværk.
TIP: Køletid er 3-5 timer.