Hjemmelavet kransekage med chokolade
Desserter

Hjemmelavet kransekage med chokolade

af Julie Hey 12. december 2013
foto: Bjørn Jakobsen
Kransekage er et must nytårsaften, når klokken slår tolv, og Radiopigekoret synger så smukt i fjernsynet. Her får du en stensikker succesopskrift på en nem kransekage med et twist af chokolade - helt perfekt til nytårsaften

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g marcipan med kakao
  • 30 g mandelmel
  • 75 g flormelis
  • 1 æggehvide
  • 150 g flormelis

 

Traditionen tro skal der nemlig serveres kransekager til champagnen nytårsaften, når klokken slår midnat.Her får du opskriften på lækker kransekage med et twist af chokolade - opskriften tager cirka 40 minutter at lave.

Sådan laver du kransekage med chokolade

 

*Tænd ovnen på 200 grader.

*Riv marcipanen og ælt den med mandelmel og flormelis.

*Pisk æggehviden let skummende og vend den med marcipanen.

*Del kransekage massen i 12 mindre stykker, rul dem ud i 3 cm tykke aflange pølser.

*Form dem trekantede med fingrene, læg på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i 10-12 minutter. Lad kransekagen køle af på en rist.

*Rør flormelis til glasur med lidt kogende vand.

*Kom glasuren i en sprøjtepose og dekorér marcipanstykkerne.

*Lad din kransekage tørre og servér dem til rådhusklokkerne.

PRØV OGSÅ: Få Mette Blomsterbergs helt egen opskrift på kransekage

Få inspiration til masser af lækre forretter - perfekt til nytårsmenuen