studenterbrød
Desserter

Hjemmelavede studenterbrød

Lav dine egne luksus-studenterbrød, de smager så meget bedre end dem, du kan købe hos bageren. Her får du opskriften på hjemmelavede studenterbrød.

DET SKAL DU BRUGE

200 g mørk chokolade
150 g smør
150 g sukker
5 æg
1 tsk. bagepulver
1 nip salt
1 springform, ca. 25 cm i diameter

MØRDEJ

150 g hvedemel
50 g flormelis
1 knsp. salt
75 g koldt smør
½-1 æg

FYLD

1 dl + 2 spsk. hindbærmarmelade
2 spsk. mørk rom eller romessens

GLASUR

150 g flormelis
½-1 æggehvide
frysetørrede hindbær

 

Opskrift - sådan laver du hjemmelavede studenterbrød

 

 
Tid: 1 time. Bagetid: i alt 45 minutter. Hviletid: mindst 1 time
 
1. Tænd ovnen på 175°. Smelt forsigtigt chokolade, smør og sukker i en gryde, og afkøl let. Del æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommer, bagepulver og salt i chokolademassen. Pisk æggehviderne stive, og vend forsigtigt chokoladeblandingen sammen med hviderne, til du får en ensartet masse. Beklæd springformen med bagepapir, og fordel dejen i den. Bag kagen i ovnen i 30 minutter. Afkøl helt.
 
2. MØRDEJ: Bland mel, flormelis og salt i en skål, og smuldr smørret heri. Pisk ægget sammen, og hæld det i mørdejen, lidt efter lidt, til du kan samle dejen til en kugle. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg på køl i 30 minutter. 
 
3. Tænd ovnen på 175°. Rul mørdejen ud i en firkant på 25 x 25 cm, og bag den i ovnen i ca. 15 minutter, til overfladen er fast, og kanterne er gyldne. Afkøl.
 
4. FYLD: Smuldr chokoladekagen i en skål. Tilsæt 1 dl hindbærmarmelade, og rom, og rør det til en jævn masse. Smør 2 spsk. hindbærmarmelade ud på den afkølede mørdej, og pres fyldet ovenpå i et jævnt lag på 3-5 cm.
 
5. GLASUR: Pisk flormelis sammen med æggehvide. Smør glasuren ud over fyldet, og drys med frysetørrede hindbær. Skær kagen i små firkanter.
 
 
 
 
Læs mere om: