Ingefærkager - fine ingefærsmåkager med glasur pyntet som kagemænd.
Desserter

Hjemmelavede ingefærkager - den bedste ingefærsmåkage

af Kristine Høeg 21. november 2018
Foto: Line Falck Christensen
Disse ingefærkager vil bringe glæde på et hvert julebord. Se her, hvordan du bager dem - og hvordan du kan lave kageblandingen til en sød værtindegave til jul.
8 min 48 stk

Det skal du bruge:

  • 435 g hvedemel
  • 1 spsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. stødt kanel
  • ¼ tsk. stødt nellike
  • ¼ tsk. revet muskatnød
  • ¾ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • ½ tsk. salt
  • 165 g brun farin
  • 140 g blødt smør
  • 1 æggebomme, str. L
  • 1½ tsk. flydende vanilje
  • 170 g mørk sirup

Ca. 48 små ingefærmænd

SÅDAN LAVER DU INGEFÆRSMÅKAGER 

  1. Pisk det bløde smør lyst og luftigt. Pisk derefter æggeblomme, vanilje og sirup i smørret. Brug evt. 1 spsk. mælk til at løsne blandingen lidt, hvis den virker for fast.
  2. Hæld dit kagemiks i en anden skål og bland det grundigt. Pisk nu de tørre ingredienser i smørblandingen lidt efter lidt, indtil det hele er mikset godt sammen. Pak dejen ind og lad den hvile på køl i mindst 1 time, men gerne til dagen efter.
  3. Tænd ovnen på 175°.

  4. Rul dejen hurtigt ud, til den er 5-6 mm tyk, og stik figurer ud, som du lægger på bageplader beklædt med bagepapir. Bag kagerne i ca. 8 min., eller til de er begyndt at blive faste, men du stadig kan efterlade et lille mærke på dem.

  5. Lad kagerne køle helt af, før du pynter med glasur.

BRUG KAGEBLANDINGEN SOM EN SØD VÆRTINDEGAVE:

Giv bagselv-ingefærmænd som værtindegave i den søde juletid ved at lægge alle de tørre ingredienser i fine lag i et højt smalt glas. Pres godt sammen mellem hvert lag, så de ikke bliver rodet sammen. Bind et fint bånd om glasset med en udstikker og resten af opskriften bundet på:

Inspiration til julegaven: 24 spiselige gaver