275 g koldt smør
375 g hvedemel
60 g smuttede mandler blendet til mel
korn af en god stang vanilje
200 g sukker
½ tsk. hjortetaksalt
1 æg
250 g god hindbærsyltetøj
1 æg til pensling
sukker
150 g flormelis
2-3 spsk. kogende vand
Krymmel/sukkerstjerner
I stedet for hindbærsnitter kan du også prøve brombærsnitter på marcipanbund
1. Skær smørret i små firkanter. Smuldr det i de to slags mel til en grynet masse. Bland vaniljekorn, sukker og hjortetaksalt, og kom det i dejen. Pisk ægget let sammen, og ælt det i dejen, til den er ensartet. Del dejen i to lige store portioner. Rul hver del ud til en 30 x 30 cm stor, 3 mm tyk plade mellem to stykker bagepapir. Stil dejen til dine hindbærsnitter på køl i en time.
2. Tag en dejplade ud af køleskabet, og fjern det øverste stykke bagepapir; pensl med lidt æg i kanten. Fordel syltetøj på hele fladen i et jævnt lag. Fjern det ene stykke bagepapir fra den anden plade, og pensl kanten med æg. Læg pladen over marmeladen, og fjern det andet stykke bagepapir. Tryk først let i midten, så der ikke er luft mellem lagene, og dernæst rundt langs kanten. Pensl overfladen med æg; prik tæt med en gaffel, og drys med sukker. Bag kagen i en 190° varm ovn i 25-30 minutter, til den er flot gylden. Lad den køle af på en rist.
3. Skær kagen i tre baner, og del hver bane i 6 firkanter eller hvor store du vil have dine hindbærsnitter. Rør glasuren sammen. Fordel glasuren på dine nybagte hindbærsnitter, og drys med krymmel/sukkerstjerner. Hindbærsnitter kan uden problemer opbevares i en plastbøtte på køl i 8-10 dage.