Desserter

Hindbærsnitter

Er du lige så vild med hindbærsnitter som jeg, skulle du prøve at bage dem selv! Du kan gøre glasuren lyserød med lidt rød farve og gi’ den gas med krymmel

18 stk. hindbærsnitter

275 g koldt smør
375 g hvedemel
60 g smuttede mandler blendet til mel
korn af en god stang vanilje
200 g sukker
½ tsk. hjortetaksalt
1 æg
 

Endvidere:

250 g god hindbærsyltetøj
1 æg til pensling
sukker
 

Glasur:

150 g flormelis
2-3 spsk. kogende vand
 

Pynt:

Krymmel/sukkerstjerner

 

I stedet for hindbærsnitter kan du også prøve brombærsnitter på marcipanbund
 

Opskrift - sådan laver du hindbærsnitter

1. Skær smørret i små firkanter. Smuldr det i de to slags mel til en grynet masse. Bland vaniljekorn, sukker og hjortetaksalt, og kom det i dejen. Pisk ægget let sammen, og ælt det i dejen, til den er ensartet. Del dejen i to lige store portioner. Rul hver del ud til en 30 x 30 cm stor, 3 mm tyk plade mellem to stykker bagepapir. Stil dejen til dine hindbærsnitter på køl i en time.

2. Tag en dejplade ud af køleskabet, og fjern det øverste stykke bagepapir; pensl med lidt æg i kanten. Fordel syltetøj på hele fladen i et jævnt lag. Fjern det ene stykke bagepapir fra den anden plade, og pensl kanten med æg. Læg pladen over marmeladen, og fjern det andet stykke bagepapir. Tryk først let i midten, så der ikke er luft mellem lagene, og dernæst rundt langs kanten. Pensl overfladen med æg; prik tæt med en gaffel, og drys med sukker. Bag kagen i en 190° varm ovn i 25-30 minutter, til den er flot gylden. Lad den køle af på en rist.

3. Skær kagen i tre baner, og del hver bane i 6 firkanter eller hvor store du vil have dine hindbærsnitter. Rør glasuren sammen. Fordel glasuren på dine nybagte hindbærsnitter, og drys med krymmel/sukkerstjerner. Hindbærsnitter kan uden problemer opbevares i en plastbøtte på køl i 8-10 dage.

Prøv også: Macarons med hindbær-creme >>

Læs mere om: