De lækreste hindbærmacarons
Desserter

Hindbærmacarons

af Louisa Lorang 14. april 2021
Foto: Anders Schønnemann
Jeg kaaaan simpelthen ikke få macarons nok! Her i en lyserød version med hindbærfyld

Macarons

  • 75 g æggehvider
  • 20 g sukker
  • 200 g flormelis
  • 100 g mandelmel
  • evt. ¼ tsk. rød frugtfarve

Fyld

  • Hindbærmarmelade

ELLER:

  • 200 g mascarpone
  • 3-4 spsk. god hindbærmarmelade
  • 1 spsk. koncentreret
  • hindbærsaft
  • evt. lidt lyserød frugtfarve

18-20 stk macarons.

Sådan laver du hindbærmacarons

  1. Pisk æggehviderne næsten stive. Tilsæt sukker, og pisk, til hviderne er seje og blanke. Tilsæt frugtfarve.
  2. Bland imens flormelis og mandelmel sammen. Sigt blandingen over i de piskede hvider, og fold forsigtig det hele sammen.
  3. Fyld blandingen i en sprøjtepose, og sprøjt små cirkler af macaronmasse ud på bagepapiret, 36-40 stk. i alt. Lad dem stå på pladen i 15 minutter.
  4. Varm imens ovnen til 160° (IKKE varmluft), og bag de små macarons i den forvarmede ovn i 15-20 minutter. Hold øje med dem, pludselig går det hurtigt. Tag pladen ud, og lad kagerne sætte sig i et par minutter, inden du forsøger at tage dem af papiret.
  5. Fyld macarons'ne med hindbærmarmelade eller en creme af mascarpone rørt med marmelade, saft og evt. lidt farve - og læg dem sammen to og to.
  6. Opbevar de små macarons køligt indtil servering!

TIP: Er du alt for travl til at lave dine egne macarons, kan jeg anbefale dig at kaste dig over Nikolaos Strangas'. Han laver dem med kærlighed, når du ikke selv har tid, strangas.dk Få de bedste opskrifter på alle julens lækre kager

Andre lækre opskrifter