Desserter

Hindbær-tiramisu

Er du også vil med italiensk mad? Lav lækker italiensk mad med “Moderne Mamma” kendt fra TV 2 Fri. Her får du opskriften på hindbær-tiramisu

Hindbær- tiramisu til 4 personer

INGREDIENSER

300 g optøede hindbær
3 spsk. sukker
1 dl Amaretto-likør eller marsala
1½ pakke Savoiardi-småkager (ladyfingers)

CREME
250 g Galbani Mascarpone
4 pasteuriserede æggeblommer
3 pasteuriserede æggehvider
100 g flormelis
korn af 1 vaniljestang
2 dl fløde

PYNT
friske hindbær til pynt
citronmelisse til pynt

Opskrift - sådan laver du hindbær-tiramisu

1. Blend de optøede hindbær med 3 spsk. sukker og ½ dl Amaretto-likør.

2. Dyp hver ladyfinger i hindbærsaucen, og dryp evt. med lidt ekstra Amaretto-likør.

3. Pisk æggeblommerne godt med flormelis og vaniljekorn. Kom mascarponen i, og pisk den med. Pisk fløden i en anden skål, dog ikke for stiv. Pisk æggehviderne stive. Vend stille og roligt flødeskummet og æggehviderne i mascarponen.

4. Læg et lag røde ladyfingers i et fad, og læg et godt lag creme over. Læg endnu et lag ladyfingers og endnu et lag creme, og fortsæt, til du har 3 lag.

5. Til sidst sættes det hele i køleskabet i et par timer.

6. Pynt tiramisu med friske hindbær og citronmelisse.

TIP: Hak evt. en god mørk chokolade, og drys den over desserten inden servering

FLERE OPSKRIFTER PÅ TIRAMISU

Tiramisu med hvid chokolade og jordbær

Tiramisu med citron og chokolade

Grazia Mirabelli
Grazia Mirabelli er fra Rom, hvor hendes passion for mad stammer fra. Senere har hun boet i flere verdensdele, som har beriget hende med viden om madens betydning for hendes trivsel. Grazia og 11 andre mammaer deler deres bedste familieopskrifter i kogebogen ”Moderne Mamma”, som er blevet en af Danmarks mest solgte kogebøger. Lige nu er hun aktuel i madprogrammet ”Moderne Mamma”, som sendes på TV2 Fri hver onsdag.

Moderne Mamma-kogebogen
Du kan købe bogen for 35 kr. via facebook.com/modernemamma, hvor der også er endnu flere opskrifter, eller i de fleste supermarkeder.

Læs mere om: