hasselnøddekugler
Desserter

Hasselnøddekugler a la Ferrero Rocher

14. november 2014
af Carsten Kyster, Christine Bille Nielsen og Mai Knauer
Foto: Columbus Leth, m.fl.
Små lækre mundfulde fyldt med chokolade og hasselnød. Guldstøvet kan udelades, men flot ser det ud! Få opskriften på de lækre hasselnøddekugler a la Ferrero Rocher her

Hasselnøddekugler a la Ferrero Rocher 20 stk.

  INGREDIENSER 100 g hasselnødder 2 dl piskefløde 50 g mørk chokolade 150 g mælkechokolade 25 g blødt smør   PRØV OGSÅ: Vild med disse hasselnøddekugler? Så prøv også de lækre mandeltoppe med knas - få opskriften her  
  PYNT 20 hasselnødder 100 g valnødder 50 g mørk chokolade til overtræk evt. spiseligt guldstøv, fås bl.a. hos SpecialKoebmanden.dk små guldforme, fås bl.a. hos SpecialKoebmanden.dk    

Opskrift - sådan laver du hasselnøddekugler a la Ferrero Rocher

  1. Tænd ovnen på 180°. Læg hasselnødderne på en bageplade (også dem til pynt) beklædt med bagepapir, og rist dem i ovnen i 10-15 minutter, til de er gyldne. Tag hasselnødderne ud, og nulr skallerne af med hænderne. Kom hasselnødderne, på nær de 20 stk. til pynt, i en foodprocessor, og hak dem fint. Varm fløden op til kogepunktet i en gryde. Hak de 2 slags chokolade, og læg i en skål. Hæld fløden over, og rør godt, til chokoladen er smeltet. Pisk smør i, og vend til sidst de hakkede hasselnødder i. Kom hasselnøddecremen i et rengjort glas, og stil det i køleskabet natten over.   2. Pynt: Hak valnødderne fint. Form den kolde hasselnøddecreme til kugler med 1 ristet hasselnød i midten – du kan gøre det ved hjælp af 2 teskeer. Tril kuglerne i de hakkede valnødder, og sæt dem i fryseren i ca. 10 minutter.   3. Smelt de 50 g chokolade til overtræk i en varmefast skål over vandbad. Dyp hasselnøddekuglerne i den smelt-ede chokolade, og lad dem tørre på et stykke bagepapir. Drys evt. med guldstøv, og placér kuglerne i små guldforme.   PRØV OGSÅ: Små træstammer de luxe