
Desserter
Små træstammer de luxe
14. november 2013af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Det er altid ekstra luksus, når noget er småt. Her har jeg lavet små luksus-træstammer med masser af mørk chokolade og dejlig rom. Og hey – de her træstammer er bestemt for voksne. De er tunge, let bitre og ikke for søde. Love it!
Små træstammer de luxe (ca. 24 stk.)
INGREDIENSER
200 g mørk chokolade
20 g blødt smør
½ dl piskefløde
3 spsk. mørk rom, f.eks. Havana Club
100 g kold marcipan, fintrevet
DESUDEN
200 g marcipan
½ dl flormelis
100 g mørk chokolade, smeltet
Opskrift - sådan laver du små træstammer de luxe
1. Smelt chokoladen over vandbad. Rør smør, fløde og rom i og til sidst fintrevet marcipan. Sæt massen koldt i mindst 1 time.
2. Rul ca. 24 små træstammer, og sæt dem koldt igen. Rul marcipanen ud – brug flormelis til at drysse på, så er det nemmere.
3. Rul de små træstammer i marcipan, og dyp enderne i chokolade.
4. Servér træstammerne kolde.
PRØV OGSÅ: Choko-lime-trøffel med kandiserede valnødder