Desserter

Små træstammer de luxe

14. november 2013
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Det er altid ekstra luksus, når noget er småt. Her har jeg lavet små luksus-træstammer med masser af mørk chokolade og dejlig rom. Og hey – de her træstammer er bestemt for voksne. De er tunge, let bitre og ikke for søde. Love it!
Små træstammer de luxe (ca. 24 stk.)   INGREDIENSER 200 g mørk chokolade 20 g blødt smør ½ dl piskefløde 3 spsk. mørk rom, f.eks. Havana Club 100 g kold marcipan, fintrevet   DESUDEN 200 g marcipan ½ dl flormelis 100 g mørk chokolade, smeltet   Opskrift - sådan laver du små træstammer de luxe   1. Smelt chokoladen over vandbad. Rør smør, fløde og rom i og til sidst fintrevet marcipan. Sæt massen koldt i mindst 1 time.   2. Rul ca. 24 små træstammer, og sæt dem koldt igen. Rul marcipanen ud – brug flormelis til at drysse på, så er det nemmere.   3. Rul de små træstammer i marcipan, og dyp enderne i chokolade.   4. Servér træstammerne kolde.   PRØV OGSÅ: Choko-lime-trøffel med kandiserede valnødder