gulerodskage
Desserter

Gulerodskage med mandelmel og flødeostcreme

af Emma Martiny 18. april 2018
Foto: Winnie Methmann
Den saftige gulerodskage er bagt med mandelmel, så du kan sagtens tage et stykke, selv om du ikke spiser gluten. Her får du opskriften på en skøn gulerodskage med mandelmel og flødeostcreme
50 min 8 personer
Tid i alt 1 t og 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 3 æg
  • 100 g gulerødder
  • 4 spsk. ahornsirup
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 2 tsk. kanel
  • 50 g smør + lidt smør til formen
  • 75 g valnøddekerner
  • 150 g mandelmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 dl rosiner
  • 1 springform, ca. 22 cm i diameter

FLØDEOSTCREME

  • 200 g flødeost naturel
  • 200 g græsk yoghurt
  • 2 spsk. ahornsirup
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. vaniljepulver

Opskrift - sådan laver du gulerodskage med mandelmel og flødeostcreme

 

1. Tænd ovnen på 175°. Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og smør siderne med smør. Del æggene i blommer og hvider. Skræl og riv gulerødderne. Brug en gaffel og rør æggeblommer sammen med gulerødder, ahornsirup, citronsaft, vaniljepulver og kanel i en skål. Smelt smørret, og rør det i dejen. Hak valnødderne. Rør valnødder, mandelmel, bagepulver og rosiner i dejen. Pisk æggehviderne stive med en elpisker, og vend dem forsigtigt i dejen. Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i 50 minutter. Lad den køle helt af.   2. FLØDEOSTCREME: Pisk alle ingredienser til flødeostcremen sammen til en jævn masse, og fordel den på den afkølede kage inden servering.   TIP: Fyld gerne flødeostcremen i en sprøjtepose med roseformet tylle og sprøjt den ud i små rosentoppe.   PRØV OGSÅ: Gulerodskage med kokos og nødder